dodatek mieszkaniowy a podzielniki - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 cze 2016, 14:21

Witam serdecznie bede sie starac o dodatek mieszkaniowy.
Oplacam czynsz w wysokosci 500 zl w tym jest 150 zl zaliczki na ogrzewanie centralne.
Jednakze jest ono opomiarowane podzielnikami. Jak wiec jest w tej sytuacji, czy dodatek pokryje koszty tejze zaliczki, i co bedzie pod koniec sezonu grzewczego kiedy przyjdzie niedopłata albo nadpłata? Czy do niedopłaty mi dofinansują a w przypadku nadpłaty bede musial zwrocic do mopsu? :?
prosze o pomoc
dziekuje
kwenta

Napisano: 16 cze 2016, 21:51

To chyba nie jest pytanie o dodatek. Gdy dodatek prawidłowo przyznany, to potem nie może być mowy ani o zwrotach ani o dopłatach z nim związanych.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2016, 17:21

Ale nie o to mi do końca chodzi...
Po prostu u mnie w bloku jest już w czynszu opłata za ogrzewanie w czynszu - 150 zł miesięcznie przez cały rok co daje razem 1800 zł rocznie. Jednakże jest to tylko zaliczka, ponieważ właściwe koszty są rozliczane po zakończeniu sezonu grzewczego i wtedy jeśli zużyje mniej - dostane zwrot - powiedzmy kilkadziesiąt, czy kilkaset złotych, ale nie do ręki, tylko odejmują z czynszu np. czynsz place 500 zł, zwrotu przyjdzie 200 zł w nastepnym miesiącu wyjdzie 300zł do zaplaty czynszu...
albo jeśli zużyje więcej to muszę dopłacić, jednakże tylko raz zdarzyla mi sie nadplata - 76 zł

I chodzi mi o to, skoro dodatek pokrywać będzie te zaliczki, to czy jeśli dostanę zwrot w postaci zniżki czynszu za ogrzewanie jak opisałam powyżej, to czy będę musiała zwrócić część dodatku itp. ? Jak wygląda ta sytuacja ? Mam nadzieje ze dobrze wyjasnilam....
kwenta

Napisano: 20 cze 2016, 20:21

Ustawa nie przewiduje zmian w przyznanym dodatku (chyba że zostały podane nieprawdziwe dane), a więc wykluczamy wszelkie zwroty czy dopłaty związane z dodatkiem.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x