Właśnie wszyscy się nakręcają i sami robią złą robotę. jeżeli w sprawozdaniu MPiPS były policzone i kierownik i księgowa to nad czym się zastanawiać należy się i koniec i żadne proporcjonalnie . A teraz jeszcze podstawa do chorobowego w ustawie o pomocy społecznej jest art 24 ust 9 "....wynikających z odrębnych przepisów...." ustawa o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa to chyba jest odrębny przepis więc nie wchodzi do podstawy i przysługuje tylko za czas faktycznie przepracowany. Tak uważam i już więcej się nie zastanawiam. A pisma z Ministerstwa nie stanowią prawa ( dopiero co była afera z koordynatorami w PCPR-ach w wyszło jak zwykle PCPR oddają środki). Na obecny czas obowiązują Ustawy i Rozporządzenia.Ninka11 pisze: ↑05 wrz 2024, 11:17Wg. bieżących wyjaśnień: dodatkiem są objęci "......Pracownicy obsługi zapewniający należyte funkcjonowanie jednostek organizacyjnych pomocy społecznej" czyli księgowa i kadrowa też. Nie nakręcajcie się i nie dzielcie włosa na czworo. My płacimy wszystkim oprócz "pracowników merytorycznych wykonujących WYŁĄCZNIE zadania z innych ustaw, niż ustawa o pomocy społecznej"
A mnie ten wątek interesuje, dwukrotnie pisałem do SKO o rozstrzygnięcie i mi wreszcie napisali że nie są organem właściwym więc zapłaciłem.dopiero co była afera z koordynatorami w PCPR-ach w wyszło jak zwykle PCPR oddają środki
Wielkopolska PCPR poszedł do Sądu i Sąd uznał że interpretacja ministerstwa nie jest prawem i jeżeli tak uważają to niech ustawodawca zmieni przepisy prawa, art 192 to katalog zamknięty i tam nie ma kosztów koordynatora.Raa pisze: ↑05 wrz 2024, 14:05Może się coś ruszyło z opiniami z ministerstwa to i Małopolska zmieni wytyczne.
A mnie ten wątek interesuje, dwukrotnie pisałem do SKO o rozstrzygnięcie i mi wreszcie napisali że nie są organem właściwym więc zapłaciłem.dopiero co była afera z koordynatorami w PCPR-ach w wyszło jak zwykle PCPR oddają środki
W jakim województwie pcp oddają środki?