dodatek motywacyjny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: MOPS
- Kontakt:
Re: dodatek motywacyjny
nie da się wysłać, ani tu ani w wiad pryw. chyba nie doszło
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Wg. bieżących wyjaśnień: dodatkiem są objęci "......Pracownicy obsługi zapewniający należyte funkcjonowanie jednostek organizacyjnych pomocy społecznej" czyli księgowa i kadrowa też. Nie nakręcajcie się i nie dzielcie włosa na czworo. My płacimy wszystkim oprócz "pracowników merytorycznych wykonujących WYŁĄCZNIE zadania z innych ustaw, niż ustawa o pomocy społecznej"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
no przykro mi ale niestety nie
ale dziękuję bardzo za chęci

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DPS
- Kontakt:
Gdzie mogę znaleźć te wyjaśnienia??TomekM pisze: 05 wrz 2024, 10:30 Z tych wyjaśnień wynika, że jednak wliczać mamy do podstawy chorobowego...Można zgłupieć. Będziecie wliczać?????
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowość OPS
- Kontakt:
podobno dzisiaj zostały wysłane do OPS-ów
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Wyjaśnienia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Właśnie wszyscy się nakręcają i sami robią złą robotę. jeżeli w sprawozdaniu MPiPS były policzone i kierownik i księgowa to nad czym się zastanawiać należy się i koniec i żadne proporcjonalnie . A teraz jeszcze podstawa do chorobowego w ustawie o pomocy społecznej jest art 24 ust 9 "....wynikających z odrębnych przepisów...." ustawa o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa to chyba jest odrębny przepis więc nie wchodzi do podstawy i przysługuje tylko za czas faktycznie przepracowany. Tak uważam i już więcej się nie zastanawiam. A pisma z Ministerstwa nie stanowią prawa ( dopiero co była afera z koordynatorami w PCPR-ach w wyszło jak zwykle PCPR oddają środki). Na obecny czas obowiązują Ustawy i Rozporządzenia.Ninka11 pisze: 05 wrz 2024, 11:17 Wg. bieżących wyjaśnień: dodatkiem są objęci "......Pracownicy obsługi zapewniający należyte funkcjonowanie jednostek organizacyjnych pomocy społecznej" czyli księgowa i kadrowa też. Nie nakręcajcie się i nie dzielcie włosa na czworo. My płacimy wszystkim oprócz "pracowników merytorycznych wykonujących WYŁĄCZNIE zadania z innych ustaw, niż ustawa o pomocy społecznej"
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Może się coś ruszyło z opiniami z ministerstwa to i Małopolska zmieni wytyczne.
W jakim województwie pcp oddają środki?
A mnie ten wątek interesuje, dwukrotnie pisałem do SKO o rozstrzygnięcie i mi wreszcie napisali że nie są organem właściwym więc zapłaciłem.dopiero co była afera z koordynatorami w PCPR-ach w wyszło jak zwykle PCPR oddają środki
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
dokładnie najpierw w programie jest jasny zapis że dodatki motywacyjne nie wchodzą do podstawy świadczeń a jak wypłaciliśmy to się ministerstwo obudziło i se zinterpretowało że mamy wliczać do podstawy świadczeń. A my tu na dole jak cielątka co korekty mamy robić? Fajny dodatek motywacyjny, mi się tej roboty raczej odechciało.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Wielkopolska PCPR poszedł do Sądu i Sąd uznał że interpretacja ministerstwa nie jest prawem i jeżeli tak uważają to niech ustawodawca zmieni przepisy prawa, art 192 to katalog zamknięty i tam nie ma kosztów koordynatora.Raa pisze: 05 wrz 2024, 14:05 Może się coś ruszyło z opiniami z ministerstwa to i Małopolska zmieni wytyczne.
A mnie ten wątek interesuje, dwukrotnie pisałem do SKO o rozstrzygnięcie i mi wreszcie napisali że nie są organem właściwym więc zapłaciłem.dopiero co była afera z koordynatorami w PCPR-ach w wyszło jak zwykle PCPR oddają środki
Oprócz dodatek motywacyjny - Księgowość przeczytaj również:
dodatek motywacyjny, chorobowe
BON ENERGETYCZNY
400 zł dla prac socjalnego
Dodatek motywacyjny - wynagrodzenie do 10
korekta daty wystawienia faktury
środki na wydatki
AOON 2024 DOJAZDY
rachunek bankowy-bon energetyczny
Prawo do dodatku stażowego
AOON i OW a FP i KFS
Nieprawidłowość w projekcie
Zasiłki stałe, okresowe Ukraina
DODATEK MOTYWACYJNY - STANOWISKA ORGANIZATOR SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ ORAZ PRACOWNIK DS SW. RODZINNYCH , FA, POMOC ADMINIST
AOON I OPIEKA WYTCHNIENIOWA 14 sierpnia 2024 09:00-13:00
FP i KFS
Dodatek motywacyjny - koszty pracodawcy a PPK