Dodatek motywacyjny za sierpień został wypłacony 28.08, po czym we wrześniu wpłynęło L4 za 31.08-9.09. Co w takiej sytuacji za 31.08 (sobota) zrobić z taką nieobecnością. Dodatek jest za czas faktycznie przepracowany...31.08 to sobota nie mam pojęcia
to jak to rozumiec, ten dodatek pomniejsza sie za czas choroby czyli jak ktos choruje na 10 dni we wrzesniu to za ten czas pomniejszam? a co z wliczaniem go do podstawy wyliczenia chorobowego, zasiłkow opiekunczych ?
to jak to rozumiec, ten dodatek pomniejsza sie za czas choroby czyli jak ktos choruje na 10 dni we wrzesniu to za ten czas pomniejszam? a co z wliczaniem go do podstawy wyliczenia chorobowego, zasiłkow opiekunczych ?
1000 : 30 = 33,33
33,33 X 10 dni L4 = 333,33
1000 - 333,33 = 666,67 dodatku brutto
Do postawy L4 wliczasz uzupełniony tj. 1000
Ja to tak rozumiem
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
jeżeli dodatek jest przyznany od lipca ale zostanie dopiero wyrównany i wypłacony we wrześniu to czy bierzemy go do podstawy chorobowego jeśli ktoś zachorował we wrześniu ??
ok był należny , ale fizycznie pracownik go dopiero otrzyma
I tak trzeba (powinno się ale wiem że wiele osób tego nie robi... ) taki zasiłek chorobowy wyrównać jeśli wypłacisz z wyrównaniem motywacyjny za miesiące wchodzące w podstawę L4 za które przysługiwał, więc wydaje mi się logiczne go liczyć jeśli wypłacisz dodatek z wyrównaniem.
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.