dodatek na 4 miesiące?
- magdalenamagda
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
dodatek na 4 miesiące?
Według orzecznictwa dodatek mieszkaniowy jest świadczeniem podzielnym (nie tylko równe 6 miesięcy jak ustawa wskazuje) czy praktykujecie przyznawanie dodatku na krótsze okresy ? np w przypadku gdy Pani składa wniosek w lutym, a umowę najmy ma do kwietnia do otrzyma DM do kwietnia, anie tak jak w ustawie do sierpnia ?

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Re: dodatek na 4 miesiące?
a możesz pokazać nam to orzeczenie? dziwnie to brzmi
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
tak na marginesie to jedna rzecz mnie zastanawia, z tego co wiem to w przypadku umowy najmu na czas określony to tej osobie przysługuje tzw "okres ochronny" miesięczny, aby mogła się wynieść z mieszkania natomiast jeśli chodzi o osobę która ma na czas nieokreślony to jej wtedy przysługuje 3 miesiące takiej ochrony
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Myślę, że w pierwszej kolejności powinniśmy się kierować ustawą, a nie orzecznictwem i dodatek przyznawać na 6 miesięcy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Byłam ostatnio na szkoleniu i szkolący mówił, że można w decyzji w pkt 1 przyznać dodatek na 6 miesięcy a w pkt 2 pouczyć, że jeśli nie przedłoży nowej umowy najmu to decyzja wygasa od .......
- magdalenamagda
- Referent
- Kontakt:
jakim sposobem wy to kontrolujecie?pytająca1 pisze: 19 lut 2020, 9:28 Byłam ostatnio na szkoleniu i szkolący mówił, że można w decyzji w pkt 1 przyznać dodatek na 6 miesięcy a w pkt 2 pouczyć, że jeśli nie przedłoży nowej umowy najmu to decyzja wygasa od .......

-
- Stażysta
- Kontakt:
u nas nie było jeszcze takiego przypadku, aczkolwiek myślę, że przy 12 dodatkach jest to do ogarnięcia

- magdalenamagda
- Referent
- Kontakt:
u nas przy około 250 będzie ciężkopytająca1 pisze: 19 lut 2020, 9:51 u nas nie było jeszcze takiego przypadku, aczkolwiek myślę, że przy 12 dodatkach jest to do ogarnięcia![]()
![]()

-
- Stażysta
- Kontakt:
No ale u 250 osób nie będzie takiej sytuacji a zawsze jest to jakieś rozwiązanie. I przyznajesz zgodnie z ustawą - na 6 miesięcymagdalenamagda pisze: 19 lut 2020, 9:56u nas przy około 250 będzie ciężkopytająca1 pisze: 19 lut 2020, 9:51 u nas nie było jeszcze takiego przypadku, aczkolwiek myślę, że przy 12 dodatkach jest to do ogarnięcia![]()
![]()
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Można sobie notować przypomnienia takich rzeczy np. w kalendarzu (papierowym lub na kompie). 

Oprócz dodatek na 4 miesiące? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
za wczesnie złożony wniosek
Bardzo proszę o sprawdzenie dodatku
darowizna jest dochodem ?
żądanie zwrotu dodatku w programie sygnity
Wyliczenie 1 KWh na przykładowej FV
Gaz jako wydatek
wyliczenie ziemi???
faktura z Orange
wynajęcie połowy domu
Jak zrobić zmianę w programie CHEOPS z inf-or Skoczów
wniosek o udostepnienie danych