Czy dodatek na zamieszkanie w internacie może być przekazywany bezpośrednio na konto internatu? chłopak 3dni w tyg tam jest. 2 dni ma praktyki. narazie ma dodatek na dojazd,chcemy zamienic na internat, bo matka pobiera kase,a chlopak i tak musi sobie sam oplacac wszystko... jak to zrobic? i czy w ogole mozna?
kierowniczka zapytala o taka mozliwosc i ni bardzo wiem co jej odpowiedziec.bo wlasnie nie kojarze, zeby gdzies byl zapis, ze tak mozna. bo jak by np. przyszla matka i napisala oswiadczenie, że prosi o przekazywanie tej kwoty na konto internatu-to chyba bymmogla w sumie...no wlasnie nie wiem dokladnie.
zasiłek rodzinny i dodatki są świadczeniami rodzica, jeżeli rodzic marnotrawi świadczenia i zgłasza ci to pracownik socjalny to masz art. 17 a
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
to wiem. ale jak mam przekazać ten dodatek w formie rzeczowej? może jak bym dostała z pomocy społecznej pismo, że świadczenie to jest wydatkowanie niezgodnie z przeznaczeniem, to bym mogla po prostu pismem zwykłym poinformaowac kobietę, iż od tego miesiaca np. kwota ta bedzie przekazywana bezpośrednio do internatu, w którym przebywa syn. decyzji nie musze zmieniac, bo forme wypłaty piszę w uzasadnieniu.