dodatek osłonowy

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
TOTKO
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

dodatek osłonowy

Post autor: TOTKO »

czy ktoś może się podzielić informacją jakie pieniążki otrzymał za przerobienie dodatków osłonowych w 2024
Ppudel12
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny
Kontakt:

Re: dodatek osłonowy

Post autor: Ppudel12 »

Jak na razie nic nie dostałam ...
Zakończyłam wszystkie wnioski było ich 450 sztuk i w księgowości debata - miałam dostać od lutego dodatek do wypłaty to powiedzieli, że wyliczone będzie na koniec rozpatrzenia wniosków - teraz się okazuje, że finalnie do wypłaty było tego wielkie g...
siejo21
Referent
Zajmuję się: FA/CP/BE
Kontakt:

Post autor: siejo21 »

U nas nic nie dostaliśmy i nie dostaniemy :cry:
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

Każdy może sobie sam policzyć na co starcza dotacja na koszty obsługi w dodatku osłonowym. W mojej gminie starczyło na opłacenie licencji, zakup druków i koszty korespondencji przy sprawach załatwianych odmownie. Jeśli gmina nie chce dopłacać do zadań zleconych to nie ma tu szans na dodatkowe środki dla pracowników.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Violla
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Violla »

u nas całość z 2% idzie do podziału na osoby robiące zadanie , kasę wypłacają zawsze po zakończeniu zadania.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

A to materiały i licencje SD macie gratis? :mrgreen: Jak wspomniano wyżej, o ile się gmina nie dokłada do imprezy to nierealne jest przeznaczeni całości dotacji na wynagrodzenia.
viena19
Referent
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: viena19 »

Sory ale co nas obchodzi to skąd wezmą kasę na materiały i licencje SD? Zlecono mi dodatkowe zadanie to należy zapewnić mi również narzędzia do jego wykonania. Uważam, że w pierwszej kolejności koszty powinny iść do pracowników, bo samym zakupem programu nic się nie zdziała. Dodatkowe zadanie = dodatkowe wynagrodzenie (i tak śmieszne). My otrzymaliśmy to co było na kosztach pomniejszone o koszty poczty dla decyzji odmownych.
Violla
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Violla »

Korowiow pisze: 24 maja 2024, 10:31 A to materiały i licencje SD macie gratis? :mrgreen: Jak wspomniano wyżej, o ile się gmina nie dokłada do imprezy to nierealne jest przeznaczeni całości dotacji na wynagrodzenia.
nie wnikamy nigdy w to, decyzja góry nawet nie naszego dyrektora
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

no to nic tylko pogratulować czynników decyzyjnych :D
Młodypracownik
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: Młodypracownik »

U mnie też ja dostałam praktycznie całość obsługi, coś tam może na listy poszło też. Dodatek wyniósł jakieś 1200 zł na rękę. Robiłam DO sama, socjalne przyjmowały wnioski.
ODPOWIEDZ