Dodatek osłonowy - osoba ze składu rodziny zmarła
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS, ŚW, FA
- Kontakt:
Dodatek osłonowy - osoba ze składu rodziny zmarła
Mam taką sytuację - wnioskodawca złożył wniosek o DO w styczniu 2022, w składzie rodziny jest żona, która zmarła 27 marca. 01 kwietnia wydaje informację o przyznaniu DO, przyznaję na 2 osoby czy na jedną?
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy - osoba ze składu rodziny zmarła
jeśli informacja nie została wydana
wypłaciłabym na 1 osobę
wypłaciłabym na 1 osobę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: fa,sw
- Kontakt:
jasiak pisze:jeśli informacja nie została wydana
wypłaciłabym na 1 osobę
Na dzień złożenia wniosku żyła więc ją się wilcza w skład.andzia2017 pisze: 01 kwie 2022, 11:22 Mam taką sytuację - wnioskodawca złożył wniosek o DO w styczniu 2022, w składzie rodziny jest żona, która zmarła 27 marca. 01 kwietnia wydaje informację o przyznaniu DO, przyznaję na 2 osoby czy na jedną?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
1. No dobra, na dzień złożenia wniosku żyła, więc wypłacam pierwsza transzę, a druga wypłacam po okazaniu aktu notarialnego o dziedziczeniu? Czy jak...?
2. A jeśli była by taka sytuacja, gdy wnioskodawca złożył wniosek w styczniu, zanim wydałam informacje wnioskodawca zmarł, to wniosek jako nierozpatrzony?
3. A jeśli wnioskodawca zmarł by chwilę po wydaniu informacji, to co wtedy?
2. A jeśli była by taka sytuacja, gdy wnioskodawca złożył wniosek w styczniu, zanim wydałam informacje wnioskodawca zmarł, to wniosek jako nierozpatrzony?
3. A jeśli wnioskodawca zmarł by chwilę po wydaniu informacji, to co wtedy?
fundusz125 pisze: 04 kwie 2022, 13:56jasiak pisze:jeśli informacja nie została wydana
wypłaciłabym na 1 osobęNa dzień złożenia wniosku żyła więc ją się wilcza w skład.andzia2017 pisze: 01 kwie 2022, 11:22 Mam taką sytuację - wnioskodawca złożył wniosek o DO w styczniu 2022, w składzie rodziny jest żona, która zmarła 27 marca. 01 kwietnia wydaje informację o przyznaniu DO, przyznaję na 2 osoby czy na jedną?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Skład rodziny na dzień składania wniosku. Nie ma zmian "po". Dla osoby która wnioskodawcy kazała wykreślić członka rodziny bo już go nie ma, mam pytanie: wnioski nie rozpatrzone przez najbliższe pół roku osoba też będzie mogła przyjść zmodyfikować bo np. doszedł członek rodziny
- NIE
Zgon wnioskodawcy przed rozpatrzeniem wniosku - akt zgonu (lub wydruk z bazy PESEL). Notatka służbowa i "finito".

Zgon wnioskodawcy przed rozpatrzeniem wniosku - akt zgonu (lub wydruk z bazy PESEL). Notatka służbowa i "finito".
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
A co w przypadku gdy umiera członek rodziny przed wydaniem informacji?*Ilona pisze: 05 kwie 2022, 13:47 Skład rodziny na dzień składania wniosku. Nie ma zmian "po". Dla osoby która wnioskodawcy kazała wykreślić członka rodziny bo już go nie ma, mam pytanie: wnioski nie rozpatrzone przez najbliższe pół roku osoba też będzie mogła przyjść zmodyfikować bo np. doszedł członek rodziny- NIE
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Przecież napisałam (dwa pierwsze zdania).
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Witam mam taki sam przypadek i napisałam do UW i odpowiedzieli ze patrzymy an dzień rozpatrzenia wniosku
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
dlatego wole nie przyznać dodatku - jeśli osoba ze składu rodziny na dzień wydania informacji nie żyje - a po kontroli dochodzić zwrotuola1234567 pisze: 11 kwie 2022, 8:31 Witam mam taki sam przypadek i napisałam do UW i odpowiedzieli ze patrzymy an dzień rozpatrzenia wniosku
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mu też nie brayłśmy pod uwagę osoby, która w chwili rozpatrywania wniosku już nie żyłaola1234567 pisze: 11 kwie 2022, 8:31 Witam mam taki sam przypadek i napisałam do UW i odpowiedzieli ze patrzymy an dzień rozpatrzenia wniosku

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Oprócz Dodatek osłonowy - osoba ze składu rodziny zmarła - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
korekta decyzji
W składzie rodziny osoby z Ukrainy
jeszcze raz "13" i "14"
drugi wniosek po odmowie
wniosek e-mail
dochód z zagranicy rozliczony na pit 36
Drugi wniosek
błąd CEEB
czy są już pierwsze pretensje po wypłatach?
sygnity jak wyliczyć wykonanie?
JAK SĄDZICIE CZY PRZYSŁUGUJE DODATEK?
sprawozdanie z sygnity
drugi wniosek
drugi wniosek
II rata - wcześniejsza wypłata
Zmiana miejsca zamieszkania