Dodatek pielęgnacyjny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 24 lut 2014, 10:35

czy dodatek pielęgnacyjny wlicza się do dochodu?
~*:)

Napisano: 24 lut 2014, 10:56

Ja nie wliczam odkąd ukazał się wyrok.
~Zenka

Napisano: 24 lut 2014, 11:25

Ja zaś zaliczam, bo trak odczytuję przepisy prawa.

Jeśli ~Zenka lub ktokolwiek inny potrafi wskazać jak przejść od przepisów do wyroku, który ~Zenka ma na myśli, to bardzo prosimy podpowiedzieć tu na forum.
~jh

Napisano: 24 lut 2014, 11:35

A od kiedy nie wlicza się dodatku pielęgnacyjnego ? zasiłek pielęgnacyjny to rozumiem, ale dodatek ?, pierwszy raz słyszę.
~Ja

Napisano: 24 lut 2014, 11:40

najlepsze jest to, że Bajor na szkoleniu mowi wliczac, natomiast SKO po odwołaniu napisalo mi nie wliczac, no i jeden kraj i milion interpretacji
~eska

Napisano: 24 lut 2014, 13:36

też nie wliczałam , wliczyłam raz pan się odwołal , i SKO uchyliło mi decyzję zę, organ pierwszej instancji popełnił błąd polegający na nieprawidłowym ustaleniu średniego miesięcznego dochodu gospodarstwa domowego .Pani powoła się na uchwałę składu 7 sędziów NSA z dnia 10.12.2009 IOPS8/09 DODATKI I ZASIŁKI PIELEGNACYJNE SPEŁNIAJĄ INDENTYCZNE FUNKCJE. . i tak należy je traktować w odniesieniu o których mowa w art3. ust.3 ustawy o DM
~Olka

Napisano: 24 lut 2014, 14:53

Doprawdy???
Tak, wiemy że kolegia są generalnie za pomijaniem dodatku. Ale ja pytam jak to się ma do przepisów prawa, w jaki sposób urzędnik pisząc decyzję może wywieść bezpośrednio z ustaw możliwość pominięcia dodatku pielęgnacyjnego.

Jeśli nie da rady w taki sposób pominąć, moim zdaniem powinien zaliczać dodatek, zaś ewentualnym pomijaniem obciążyć sumienie kolegium lub sądów.

A może by tak któregoś kolegium zapytać jakim dokładnie prawem to czynią??? Oczywiście przy każdej okazji warto napomknąć, że kolegium jest związane przepisami podobnie jak gmina.
~jh

Napisano: 24 lut 2014, 15:45

Pfff, pęknę chyba ze śmiechu. Tu już chyba trzeba mieć pokłady uporu i złej woli, żeby wciąż doliczać ten dodatek ludziom do dochodu.
Urzędniku, plują ci w twarz wyrokami, wycierają się o ciebie SKO a ty nadal nie masz napisane w swojej biednej ustawie wprost że masz nie wliczać. Więc wliczasz. Ciekawe skąd potem takie opinie o urzędnikach w tym kraju?
~...

Napisano: 24 lut 2014, 16:45

Oj aleś ty\" mundry\", że cho,cho.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2014, 17:03

lepiej nie pękaj ze śmiechu i nie ubliżaj ludziom
przeczytaj sobie to https://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/Interp ... &view=null
jeśli góra nie może się dogadać to nie wymagaj że my u dołu nie możemy sobie z tym poradzić ...
~małe ww

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x