Najem od właściciela - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 lut 2014, 11:38

Kobieta wynajmuje mieszkanie od właściciela, jej wydatki potwierdzone przez zarządcę to czynsz stały i opłata eksploatacyjna -89,44 zł
wydatki związane z kosztami eksploatacji i remontów 44,72 zł, odbiór nieczystości stałych - 22,00 zł, woda i odbiór nieczystości płynnych - 56,64 zł, opłata abonamentowa od wody 3,24 zł, domofon - 1,62 zł, Razem wydatki 217,66 zł. Ponadto płaci właścicielowi czynsz w wysokości 300 zł. Które wydatki ma wziąźc pod uwagę? Jestem od niedawna i nie mogę się połapać w tym wszystkim
~Martyna

Napisano: 25 lut 2014, 10:47

Moim zdaniem z zasady należy odnosić się do tego, co potwierdza zarządca, ale pożądane jest sprawdzanie tej kwoty i ewentualne wyjaśnianie oraz obowiązkowe sprowadzenie do poziomu gminnego.
Z podanych wyżej kwot należałoby najpierw zsumować >czynsz stały i opłata eksploatacyjna< oraz >wydatki związane z kosztami eksploatacji i remontów<, porównać ją z odpowiednim czynszem komunalnym i przyjąć mniejszą kwotę.
Następnie tę kwotę sumować z >nieczystościami stałymi<, >wodą i odbiorem nieczystości płynnych<, >opłatą abonamentową< i >domofonem<.
W ten sposób mamy kwotę wydatków do kolejnych obliczeń.

~jh

Napisano: 25 lut 2014, 11:15

jak - jh - z tym, do pierwszej części wydatków dodać 300 zł czynszu płacone właścicielowi i dopiero porównać do stawek komunalnych. dalej bez zmian.
~slawko

Napisano: 27 lut 2014, 17:02

a kto potwierdza wniosek spółdzielnia czy właściciel?? i komu pieniądze?? ja nan wniosek na którym potwierdzil wlasciciel i nie wiem czy to prawidłowo czy jeszcze spóldzielnia musi potwierdzic mimo ze kobieta która wynajmuje nie ma nic wspolnego ze spoldzielnia, wszystko placi wlascicielowi a ten do spoldnielni. pomocy
~nikita

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem