dodatek składany po raz 1

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
SocjalnaSpecjalna
Praktykant
Zajmuję się: pojednywaniem zwaśnionych członków rodzin, wykładami na temat higieny osobistej, oraz problemami wychowawczymi. Tak jestem asystentem rodziny :)
Kontakt:

dodatek składany po raz 1

Post autor: SocjalnaSpecjalna »

Paruje mi już mózg i w związku z tym szukam pomocy u Was. Czy przy składaniu dodatku po raz 1 potrzebne jest zaświadczenie starosty o wielkości mieszkania ? Mieszkanie ma zarządce.
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Re: dodatek składany po raz 1

Post autor: Knapa »

Właściciele domów jednorodzinnych dołączają do wniosku zaświadczenie potwierdzające powierzchnię użytkową i wyposażenie techniczne domu, wystawione przez właściwy organ nadzoru budowlanego wydający pozwolenia na budowę oraz rachunki dotyczące wydatków na utrzymanie domu.
SocjalnaSpecjalna
Praktykant
Zajmuję się: pojednywaniem zwaśnionych członków rodzin, wykładami na temat higieny osobistej, oraz problemami wychowawczymi. Tak jestem asystentem rodziny :)
Kontakt:

czyli mieszkaniec bloku nie musi mieć takowego zaświadczenia ?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

SocjalnaSpecjalna pisze: 25 paź 2019, 11:56 czyli mieszkaniec bloku nie musi mieć takowego zaświadczenia ?
w skrócie...nie musi:) to potwierdza na wniosku o przyznanie dodatku zarządca mieszkania
SocjalnaSpecjalna
Praktykant
Kontakt:

no i gra :)
Dziękuje !
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Tak, wystarczy, że zarządca potwierdzi metraż. Chyba, że jest w zmowie z wnioskodawcą i zaniża. ;)

Swoją drogą... u mnie w komunalce z metrażami bywały cyrki rozmaite. Z dnia na dzień metraż się zmieniał (bo ktoś uaktualniał pomiar i wyszło inaczej, niż X lat temu). Albo mieszkania w tym samym pionie bloku miały różne metraże. Czasem te metraże mierzone są "w cały świat". :) No ale co robić. Trzeba je było akceptować takimi, jakimi były.
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Knapa pisze:Właściciele domów jednorodzinnych dołączają do wniosku zaświadczenie potwierdzające powierzchnię użytkową i wyposażenie techniczne domu, wystawione przez właściwy organ nadzoru budowlanego wydający pozwolenia na budowę oraz rachunki dotyczące wydatków na utrzymanie domu.
Była zmiana w przepisach: zaświadczenie lub oświadczenie. Wystarczy więc że właściciel domu jednorodzinnego sam napisze potrzebne informacje na oświadczeniu.
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Knapa pisze:Właściciele domów jednorodzinnych dołączają do wniosku zaświadczenie potwierdzające powierzchnię użytkową i wyposażenie techniczne domu, wystawione przez właściwy organ nadzoru budowlanego wydający pozwolenia na budowę oraz rachunki dotyczące wydatków na utrzymanie domu.
Była zmiana w przepisach: zaświadczenie lub oświadczenie. Wystarczy więc że właściciel domu jednorodzinnego sam napisze potrzebne informacje na oświadczeniu.
ODPOWIEDZ