dodatek składany po raz 1
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pojednywaniem zwaśnionych członków rodzin, wykładami na temat higieny osobistej, oraz problemami wychowawczymi. Tak jestem asystentem rodziny :)
- Kontakt:
dodatek składany po raz 1
Paruje mi już mózg i w związku z tym szukam pomocy u Was. Czy przy składaniu dodatku po raz 1 potrzebne jest zaświadczenie starosty o wielkości mieszkania ? Mieszkanie ma zarządce.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
Re: dodatek składany po raz 1
Właściciele domów jednorodzinnych dołączają do wniosku zaświadczenie potwierdzające powierzchnię użytkową i wyposażenie techniczne domu, wystawione przez właściwy organ nadzoru budowlanego wydający pozwolenia na budowę oraz rachunki dotyczące wydatków na utrzymanie domu.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pojednywaniem zwaśnionych członków rodzin, wykładami na temat higieny osobistej, oraz problemami wychowawczymi. Tak jestem asystentem rodziny :)
- Kontakt:
czyli mieszkaniec bloku nie musi mieć takowego zaświadczenia ?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
w skrócie...nie musi:) to potwierdza na wniosku o przyznanie dodatku zarządca mieszkaniaSocjalnaSpecjalna pisze: 25 paź 2019, 11:56 czyli mieszkaniec bloku nie musi mieć takowego zaświadczenia ?
-
- Praktykant
- Kontakt:
no i gra 
Dziękuje !

Dziękuje !
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak, wystarczy, że zarządca potwierdzi metraż. Chyba, że jest w zmowie z wnioskodawcą i zaniża.
Swoją drogą... u mnie w komunalce z metrażami bywały cyrki rozmaite. Z dnia na dzień metraż się zmieniał (bo ktoś uaktualniał pomiar i wyszło inaczej, niż X lat temu). Albo mieszkania w tym samym pionie bloku miały różne metraże. Czasem te metraże mierzone są "w cały świat".
No ale co robić. Trzeba je było akceptować takimi, jakimi były.

Swoją drogą... u mnie w komunalce z metrażami bywały cyrki rozmaite. Z dnia na dzień metraż się zmieniał (bo ktoś uaktualniał pomiar i wyszło inaczej, niż X lat temu). Albo mieszkania w tym samym pionie bloku miały różne metraże. Czasem te metraże mierzone są "w cały świat".

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Była zmiana w przepisach: zaświadczenie lub oświadczenie. Wystarczy więc że właściciel domu jednorodzinnego sam napisze potrzebne informacje na oświadczeniu.Knapa pisze:Właściciele domów jednorodzinnych dołączają do wniosku zaświadczenie potwierdzające powierzchnię użytkową i wyposażenie techniczne domu, wystawione przez właściwy organ nadzoru budowlanego wydający pozwolenia na budowę oraz rachunki dotyczące wydatków na utrzymanie domu.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Była zmiana w przepisach: zaświadczenie lub oświadczenie. Wystarczy więc że właściciel domu jednorodzinnego sam napisze potrzebne informacje na oświadczeniu.Knapa pisze:Właściciele domów jednorodzinnych dołączają do wniosku zaświadczenie potwierdzające powierzchnię użytkową i wyposażenie techniczne domu, wystawione przez właściwy organ nadzoru budowlanego wydający pozwolenia na budowę oraz rachunki dotyczące wydatków na utrzymanie domu.
Oprócz dodatek składany po raz 1 - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
komplet dokumentów do dodatku mieszkniowego
wstrzymanie wypłaty dodatku
dzialalnosc gospodarcza
zaświadczenie z Urzędu Pracy
umowa podnajmu a stawka gminna?
decyzja - jak piszecie? jak wygląda?
zawiadomienie z art. 10 k.p.a przed wydaniem decyzji
Podnajem lokalu
brak rachunku za wodę...można?
1ha Obwieszczenie z dnia 23-09-2019r.
Czy dziecko najemcy po jego śmierci posiada tytuł prawny do lokalu
Dochód ojca - jaki doliczyć?
dylemat x2
Syn jest w areszcie, mama chce załatwić DM za niego?
Zapytanie do zarządcy - zaległości...
me