dodatek stażowy

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
bozenax34
Praktykant
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

dodatek stażowy

Post autor: bozenax34 »

Witam, mam pytanie, od czterech miesięcy jestem zatrudniona w MOPS. Dziś dostałam warunki umowy o pracę (wcześniej tego nie miałam) i jest między innymi dodatek stażowy 5%. Chciałam zapytać na jakiej podstawie się go oblicza??? Czy to jest po prostu zawsze 5% na start??
dolga
Referent
Zajmuję się: księgowa
Kontakt:

Re: dodatek stażowy

Post autor: dolga »

Nie, musisz mieć udowodnione 5 lat pracy i wtedy dostajesz dodatek stażowy, którego wypłacanie rozpoczyna się dopiero właśnie od 5%, z każdym rokiem pracy będzie wzrastało o jeden procent.
bozenax34
Praktykant
Kontakt:

A jeżeli mam więcej udokumentowanych lat pracy, ale w innej instytucji - bo mam 12 - to czy to coś zmienia, czy też zaczynam od 5%?
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

Przedstaw swojemu obecnemu pracodawcy też poprzednie świadectwa pracy, to ustali Ci 12% zamiast 5%. Do tak rozumianych lat pracy liczy się też praca w gospodarstwie rolnym (od 16 roku życia) i okresy pobierania stypendium stażowego (czyli staże z PUP) lub zasiłku dla bezrobotnych.
bozenax34
Praktykant
Kontakt:

Bardzo dziękuję za odpowiedź, a proszę mi jeszcze powiedzieć - czy studia wliczają się w stażowe ??
Awatar użytkownika
Kinia001
Referent
Zajmuję się: Księgowość i cała inna gama
Kontakt:

Post autor: Kinia001 »

Tylko jeżeli chodzi o wymiar urlopu
ODPOWIEDZ