dodatek węglowy
-
- Referent
- Zajmuję się: ksiegowość
- Kontakt:
dodatek węglowy
Jak myślicie w jakiej klasyfikacji budżetowej ująć zadanie "dodatek węglowy??
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość gops
- Kontakt:
Re: dodatek węglowy
To kolejne zadanie zlecone, więc myślę, że klasyfikacja ta sama co osłonówka 

-
- Referent
- Zajmuję się: ksiegowość
- Kontakt:
no właśnie bo też nad nią się zastawiałam
tylko tutaj różnica taka, że jest finansowana z funduszu covidowego i nie będzie planu od wojewody? dobrze myślę?

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowa
- Kontakt:
Może być w 852.95 tak jak osłonowy tylko z funduszy własnych a nie zleconych klasyfikowane.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: LP/KS
- Kontakt:
Czyli i świadczenia i koszty obsługi będą z funduszu covidowego?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Główny Księgowy GOPS
- Kontakt:
Art. 4. [Wypłata dodatku węglowego; przekazanie gminom środków na realizację wypłat dodatku węglowego]renata1100 pisze: 18 sie 2022, 11:11 Może być w 852.95 tak jak osłonowy tylko z funduszy własnych a nie zleconych klasyfikowane.
1.
Wypłata dodatku węglowego jest zadaniem zleconym gminie.
2.
Wojewodowie przekazują środki gminom w granicach kwot określonych na realizację wypłat dodatku węglowego w Funduszu Przeciwdziałania COVID-19, o którym mowa w art. 65 ust. 1 ustawy z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. poz. 568, z późn. zm.).
3.
Gmina składa wojewodzie wniosek o przyznanie środków w terminie do dnia 30 listopada 2022 r. Do dnia 15 grudnia 2022 r. gmina może złożyć korektę wniosku.
4.
Środki na realizację wypłat dodatku węglowego są przekazywane gminom przez wojewodę, na podstawie wniosku, o którym mowa w ust. 3, w miesięcznych ratach. Nadpłata środków może być zaliczana na poczet kwoty należnej w miesiącu następnym, z wyjątkiem nadpłaty za grudzień 2022 r., która podlega przekazaniu na rachunek właściwego urzędu wojewódzkiego w terminie do dnia 20 stycznia 2023 r.
PKT 1. wyraźnie mówi że jest zadaniem zleconym!? Więc jak z własnych?
-
- Stażysta
- Kontakt:
A domyślacie się jak będzie wyglądać zapotrzebowanie? Spodziewać się czegoś podobnego do Dodatku Osłonowego?
Czy może ten wniosek trzeba samemu złożyć - bez wytycznych, zapotrzebowania itp od Wojewody?
Czy może ten wniosek trzeba samemu złożyć - bez wytycznych, zapotrzebowania itp od Wojewody?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
A czy można będzie przyznać pracownikom dodatek i jednocześnie refundować część wynagrodzenia?
Czy zakładać nowy rachunek bankowy?
Czy zakładać nowy rachunek bankowy?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
W SUW uzyskałam informacje (w miniony piatek), że czekaja na informacje z ministerstwa, w tym tygodniu prawdopodobnie beda uruchamiać zapotrzebowania i plany najprawdopodobniej bedziemy musieli sobie na sesji wprowadzić;
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nam to samo powiedzieli, dzisiaj przyszło pismo że wkrótce zostanie uruchomione zapotrzebowanie w CASmgops7 pisze: 22 sie 2022, 10:32 W SUW uzyskałam informacje (w miniony piatek), że czekaja na informacje z ministerstwa, w tym tygodniu prawdopodobnie beda uruchamiać zapotrzebowania i plany najprawdopodobniej bedziemy musieli sobie na sesji wprowadzić;
Oprócz dodatek węglowy - Księgowość przeczytaj również:
zerot środków-fundusz pomocy
Koszty obsługi - Ukraina
Zgon świadczeniobiorcy
Składki społeczne i zdrowotne od ŚP
Zespół Interdyscyplinarny
odwieczny mam z tym problem
nie podleganie vat
zakup programu
klasyfikacja budżetowa UKR
zwiekszenie planu UKR-św.rodzinne
fundusz alimentacyjny