Dodatek węglowy

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Nowaaa
Referent
Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi
Kontakt:

Dodatek węglowy

Post autor: Nowaaa »

Witam,
a czy prawo może działać wstecz ? Co teraz z tymi wnioskami, które były złożone do dnia dzisiejszego ? Mamy złożonych 1500 wniosków.

Jeżeli wprowadzą te zmiany to mieszkańcy nas rozniosą albo i powieszą.

W przypadku decyzji odmowych będzie bardzo dużo odwołań do SKO.

Pozdrawiamy :( :(
Awatar użytkownika
Ruda1
Starszy referent
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki
Kontakt:

Re: Dodatek węglowy

Post autor: Ruda1 »

Ja słyszałam, że w niektórych ośrodkach pracownicy celowo podpowiadali ludziom żeby się dzielili na osobne gospodarstwa. My akurat mówiłyśmy ludziom, żeby się fikcyjnie nie dzielili, to była pretensja, że w gminie X to Panie z opieki podpowiadały ludziom, żeby składać po kilka wniosków z jednego domu.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

bo te wnioski to autentycznaie spora kasa dla gmin i opsów, które mocno kuleją finansowo, szczególnie od tego roku.

dlatego bardzo mnie dziwi ten szum zrobiony przez pracowników o ten węglowy, ewidentne podcinanie gałęzi na której się siedzi... zamiast się cieszyć, że wpadnie kasa niemal za darmochę to dym, panika i olaboga, wyłudzają...
a potem będzie płacz, że podwyżek nie ma a i zwalniać chcą...
Nowaaa
Referent
Kontakt:

Jeżeli wynika tak z ustawy to tak mieszkańcy składali. Winna jest wyłącznie tylko tych, którzy podpisali taką ustawę.
edyta_o17
Praktykant
Zajmuję się: gops SR
Kontakt:

Post autor: edyta_o17 »

Tom. pisze: 01 wrz 2022, 10:36 bo te wnioski to autentycznaie spora kasa dla gmin i opsów, które mocno kuleją finansowo, szczególnie od tego roku.

dlatego bardzo mnie dziwi ten szum zrobiony przez pracowników o ten węglowy, ewidentne podcinanie gałęzi na której się siedzi... zamiast się cieszyć, że wpadnie kasa niemal za darmochę to dym, panika i olaboga, wyłudzają...
Kasa kasą-i tak będzie tego sporo- tylko niech napiszą, że 80% ma iśc na wynagrodzenia dla tych co się tym zajmują - bo w innym wypadku pójdzie ta kasa w d.. i nikt nic nie dostanie. tylko załata gmina swoje długi...
Na moje od początku tak powinno byc , że jeden piec jeden dodatek.
Przecież to co się teraz wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie..
Magdaw
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Magdaw »

Tom. pisze: 01 wrz 2022, 10:36 bo te wnioski to autentycznaie spora kasa dla gmin i opsów, które mocno kuleją finansowo, szczególnie od tego roku.

Święta prawda niektórzy pracownicy sami robią zamęt i sr... we własne gniazdo
Gopsiara11
Praktykant
Zajmuję się: 500 plus
Kontakt:

Post autor: Gopsiara11 »

Ta kupę kasy...tylko dla kogo bo na pewno nie dla pracowników którzy to robią.
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Post autor: agawa »

U mnie kierowniczka już pytała czy może wydać kasę na zakup sprzętu (mebli też). Nic nie dostanie ten, kto pracuje faktycznie. Moja goła pensja będzie częściowo z węglowego opłacana. Dorzucili mi węglowy do zakresu obowiązków. I mam figę.
Nowaaa
Referent
Kontakt:

Dzień dobry,
czy w informacji przyznającej dodatek węglowy w podstawie prawnej wpisujecie nr zarządzenia oraz kto jest upoważniony ?
ODPOWIEDZ