DODATEK WĘGLOWY - PRZYZNANIE

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
jada
Referent
Zajmuję się: PS/ŚW/FA
Kontakt:

Re: DODATEK WĘGLOWY - PRZYZNANIE

Post autor: jada »

tam nie ma, że mieszkańcom bloków nie przysługuje, tam jest że nie przysługuje przedsiębiorcy, zarządcy
jada
Referent
Kontakt:

przysługuje wszystkim w blokach opalanych węglem, czy to z sieci lokalnej czy to z miejskiej, w ustawie nie ma żadnego wykluczenia dla gospodarstw z sieci miejskiej, ważne czym te bloki opalane, i tyle w temacie, ustawa jest ważna a nie jakieś wyjaśnienie małym druczkiem we wniosku, koniec kropka, jak odmowa to się odwoływać, prawnicy podzielają mój pogląd
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

jak tak mocno się powołujesz na ustawę to zwróć uwagę, że jak blokowicze mają w ceeb ciepło sieciowe to kija dostaną a nie 3 tysie.

Bo ustawa wymaga potwierdzenia źródła ciepła w ceeb a zgodnie z ustawa ma to być kocioł itd.
I ustawa nigdzie nie wspomina o jakichkolwiek zaświadczeniach. Im dłużej o tym kminię to z tymi sieciami lokalnymi jakiś bulshit jest....

Możliwe też oczywiście, że to tylko upał mi się daje we znaki :lol:
jada
Referent
Kontakt:

a ogrzewanie czy to z sieci lokalnej czy z miejskiej to nie jest z małego kociołka ale z wielkiego kotła?
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Post autor: elinka85 »

Ruszyłam ze ściąganiem deklaracji CEEb i mam taki kwiatek źródła ciepła trzon kuchenny, kocioł na paliwo stałe. Rodzaj stosowanych w kotłach paliw - drewno kawałkowe. Mniemam, że odmowa???
Zyta87
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
Kontakt:

Post autor: Zyta87 »

elinka85 pisze: 19 sie 2022, 11:24 Ruszyłam ze ściąganiem deklaracji CEEb i mam taki kwiatek źródła ciepła trzon kuchenny, kocioł na paliwo stałe. Rodzaj stosowanych w kotłach paliw - drewno kawałkowe. Mniemam, że odmowa???
W deklaracji do CEEB trzeba wykazać WSZYSTKIE źródła ciepła, jakie są w domu, w niej nie określasz, jakie źródło, jest główne. Dopiero we wniosku zaznacza się 1 źródło ciepła, które dla wnioskodawcy jest głównym źródłem ogrzewania. Ty sprawdzasz, czy ono jest zgłoszone.
Więc jeśli Ci we wniosku zaznaczył trzon kuchenny jako główne źródło, to przyznajesz, bo wskazanie drewno kawałkowe w tym przypadku odnosi się tylko do kotła na paliwo stałe.
Jak zaznaczył we wniosku Kocioł, to odmowa, jak zaznaczył we wniosku oba, to wezwanie i niech wskaże 1 źródło ciepła.
wika2
Starszy referent
Zajmuję się: sr
Kontakt:

Post autor: wika2 »

U nas wszystko. Oslonowy, 40 zł.dla Ukrainy, 300 dla Ukrainy, rodzinne, fundusz, stypendia , czyste powietrze, ...i spora gmina
ODPOWIEDZ