DODATEK WĘGLOWY - PRZYZNANIE
-
- Referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/FA
- Kontakt:
Re: DODATEK WĘGLOWY - PRZYZNANIE
tam nie ma, że mieszkańcom bloków nie przysługuje, tam jest że nie przysługuje przedsiębiorcy, zarządcy
-
- Referent
- Kontakt:
przysługuje wszystkim w blokach opalanych węglem, czy to z sieci lokalnej czy to z miejskiej, w ustawie nie ma żadnego wykluczenia dla gospodarstw z sieci miejskiej, ważne czym te bloki opalane, i tyle w temacie, ustawa jest ważna a nie jakieś wyjaśnienie małym druczkiem we wniosku, koniec kropka, jak odmowa to się odwoływać, prawnicy podzielają mój pogląd
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
jak tak mocno się powołujesz na ustawę to zwróć uwagę, że jak blokowicze mają w ceeb ciepło sieciowe to kija dostaną a nie 3 tysie.
Bo ustawa wymaga potwierdzenia źródła ciepła w ceeb a zgodnie z ustawa ma to być kocioł itd.
I ustawa nigdzie nie wspomina o jakichkolwiek zaświadczeniach. Im dłużej o tym kminię to z tymi sieciami lokalnymi jakiś bulshit jest....
Możliwe też oczywiście, że to tylko upał mi się daje we znaki
Bo ustawa wymaga potwierdzenia źródła ciepła w ceeb a zgodnie z ustawa ma to być kocioł itd.
I ustawa nigdzie nie wspomina o jakichkolwiek zaświadczeniach. Im dłużej o tym kminię to z tymi sieciami lokalnymi jakiś bulshit jest....
Możliwe też oczywiście, że to tylko upał mi się daje we znaki

-
- Referent
- Kontakt:
a ogrzewanie czy to z sieci lokalnej czy z miejskiej to nie jest z małego kociołka ale z wielkiego kotła?
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
Ruszyłam ze ściąganiem deklaracji CEEb i mam taki kwiatek źródła ciepła trzon kuchenny, kocioł na paliwo stałe. Rodzaj stosowanych w kotłach paliw - drewno kawałkowe. Mniemam, że odmowa???
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
- Kontakt:
W deklaracji do CEEB trzeba wykazać WSZYSTKIE źródła ciepła, jakie są w domu, w niej nie określasz, jakie źródło, jest główne. Dopiero we wniosku zaznacza się 1 źródło ciepła, które dla wnioskodawcy jest głównym źródłem ogrzewania. Ty sprawdzasz, czy ono jest zgłoszone.elinka85 pisze: 19 sie 2022, 11:24 Ruszyłam ze ściąganiem deklaracji CEEb i mam taki kwiatek źródła ciepła trzon kuchenny, kocioł na paliwo stałe. Rodzaj stosowanych w kotłach paliw - drewno kawałkowe. Mniemam, że odmowa???
Więc jeśli Ci we wniosku zaznaczył trzon kuchenny jako główne źródło, to przyznajesz, bo wskazanie drewno kawałkowe w tym przypadku odnosi się tylko do kotła na paliwo stałe.
Jak zaznaczył we wniosku Kocioł, to odmowa, jak zaznaczył we wniosku oba, to wezwanie i niech wskaże 1 źródło ciepła.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
U nas wszystko. Oslonowy, 40 zł.dla Ukrainy, 300 dla Ukrainy, rodzinne, fundusz, stypendia , czyste powietrze, ...i spora gmina
Oprócz DODATEK WĘGLOWY - PRZYZNANIE - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Informacja o przyznaniu dodatku węglowego
dodatek egoly , ile dodatków na jeden dom
Dodatek węglowy / Pytania i odpowiedzi / Ministerstwo Klimatu i Środowiska
Za niski dodatek osłonowy
Drzewo i węgiel w dodatku węglowym
Piec zgłoszony przez spółdzielnie mieszkaniową
Przyznany DO podwyższony - drewno
odmowa /przyznanie
dodatek węglowy -czy ktoś podzieli się wzorem upoważnienia?
dodatek osłonowy dla UKR
Jeszcze raz 13 i 14 emerytura
2 wnioski
Wczytanie danych z CEEB - SYGNITY
obniżenie dodatku węglowego ...
Dodatek węglowy - druki
Czy działa Wam dziś Empatia - ZUS?