dodatek wstecz
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
dodatek wstecz
Wiem,ze była mowa o tym...sytucaja np taka...wczesniej nie było dodatku mieszkaniowego...w pazdzierniku złożony dodatek z mocą wsteczną...czyli przyznaje od maja do października a dochó biore za lipiec sierpien wrzesien. Czy drugi wniosek nalezy zlozyc tez w pazdzierniku by miec od listopada do kwietnia?
-
- VIP
- Kontakt:
Re: dodatek wstecz
a moze....:-) pisze: 23 paź 2020, 7:57 Wiem,ze była mowa o tym...sytucaja np taka...wczesniej nie było dodatku mieszkaniowego...w pazdzierniku złożony dodatek z mocą wsteczną...czyli przyznaje od maja do października a dochó biore za lipiec sierpien wrzesien. Czy drugi wniosek nalezy zlozyc tez w pazdzierniku by miec od listopada do kwietnia?
przyznać od czerwca do listopada? bo juz sama nie wiem

-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
O to też się pytałem, ktoś mi odpisał, że chodzi o to, by były wykazane dochody z innych miesięcy, tzn do wstecznego za 07,08,09 a potem 08,09,10, czyli Pan lub Pani musi przyjść w październiku i w listopadzie.
-
- VIP
- Kontakt:
ale,...jezeli w pazdzierniku sklada to miesiace od czerwca do listopada? i gdy w listopadzie przyjdzie to dochód VIII,IX,X i przynaje od grudnia...czy tak?Marek1992 pisze: 23 paź 2020, 9:08 O to też się pytałem, ktoś mi odpisał, że chodzi o to, by były wykazane dochody z innych miesięcy, tzn do wstecznego za 07,08,09 a potem 08,09,10, czyli Pan lub Pani musi przyjść w październiku i w listopadzie.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Składa w październiku to dochody za VII, VIII i IX przyznajesz od czerwca do listopada następnie musi przyjść w listopadzie żeby mieć od grudnia do maja. Przychodząc w listopadzie bierzemy dochody za VIII, IX i X, tyle że ja w takiej sytuacji biorę tylko dochód za X bo za VIII i IX już przynosił mi składając wniosek w październiku więc tylko kseruje sobie z poprzedniego wniosku dochody i załączam do wniosku złożonego w listopadzie.:-) pisze: 23 paź 2020, 9:13ale,...jezeli w pazdzierniku sklada to miesiace od czerwca do listopada? i gdy w listopadzie przyjdzie to dochód VIII,IX,X i przynaje od grudnia...czy tak?Marek1992 pisze: 23 paź 2020, 9:08 O to też się pytałem, ktoś mi odpisał, że chodzi o to, by były wykazane dochody z innych miesięcy, tzn do wstecznego za 07,08,09 a potem 08,09,10, czyli Pan lub Pani musi przyjść w październiku i w listopadzie.
Jak już wejdzie zmiana będzie troszkę inaczej ale na ten moment robimy tak jak napisałem wyżej.
Oprócz dodatek wstecz - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego
Faktura za energie elektryczna
pomocy
Działalność gosp. jak wyliczyć dochód?!
uchylenie czy wygaszenie decyzji???
Czy podstawa prawna w Decyzji jest aktualna ?
DM 6 mieś ale ryczałt 5 mieś
pytanko przypadek beznadziejny :)
Co zrobić?
dodatek solidarnościowy
Obliczenie dodatku mieszkaniowego
wydatki 90 %
Dochód jaki z decyzji ?
pismo do komornika
gospodarstwo domowe
dopłaty do czynszu 1500zł sa już czy nie ?!