dodatek wstecz

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

dodatek wstecz

Post autor: :-) »

Wiem,ze była mowa o tym...sytucaja np taka...wczesniej nie było dodatku mieszkaniowego...w pazdzierniku złożony dodatek z mocą wsteczną...czyli przyznaje od maja do października a dochó biore za lipiec sierpien wrzesien. Czy drugi wniosek nalezy zlozyc tez w pazdzierniku by miec od listopada do kwietnia?
VIP
Kontakt:

Re: dodatek wstecz

:-) pisze: 23 paź 2020, 7:57 Wiem,ze była mowa o tym...sytucaja np taka...wczesniej nie było dodatku mieszkaniowego...w pazdzierniku złożony dodatek z mocą wsteczną...czyli przyznaje od maja do października a dochó biore za lipiec sierpien wrzesien. Czy drugi wniosek nalezy zlozyc tez w pazdzierniku by miec od listopada do kwietnia?
a moze....
przyznać od czerwca do listopada? bo juz sama nie wiem :o :roll: :cry: :?
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Post autor: Marek1992 »

O to też się pytałem, ktoś mi odpisał, że chodzi o to, by były wykazane dochody z innych miesięcy, tzn do wstecznego za 07,08,09 a potem 08,09,10, czyli Pan lub Pani musi przyjść w październiku i w listopadzie.
VIP
Kontakt:

Marek1992 pisze: 23 paź 2020, 9:08 O to też się pytałem, ktoś mi odpisał, że chodzi o to, by były wykazane dochody z innych miesięcy, tzn do wstecznego za 07,08,09 a potem 08,09,10, czyli Pan lub Pani musi przyjść w październiku i w listopadzie.
ale,...jezeli w pazdzierniku sklada to miesiace od czerwca do listopada? i gdy w listopadzie przyjdzie to dochód VIII,IX,X i przynaje od grudnia...czy tak?
GOPS_1234
Referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

Post autor: GOPS_1234 »

:-) pisze: 23 paź 2020, 9:13
Marek1992 pisze: 23 paź 2020, 9:08 O to też się pytałem, ktoś mi odpisał, że chodzi o to, by były wykazane dochody z innych miesięcy, tzn do wstecznego za 07,08,09 a potem 08,09,10, czyli Pan lub Pani musi przyjść w październiku i w listopadzie.
ale,...jezeli w pazdzierniku sklada to miesiace od czerwca do listopada? i gdy w listopadzie przyjdzie to dochód VIII,IX,X i przynaje od grudnia...czy tak?
Składa w październiku to dochody za VII, VIII i IX przyznajesz od czerwca do listopada następnie musi przyjść w listopadzie żeby mieć od grudnia do maja. Przychodząc w listopadzie bierzemy dochody za VIII, IX i X, tyle że ja w takiej sytuacji biorę tylko dochód za X bo za VIII i IX już przynosił mi składając wniosek w październiku więc tylko kseruje sobie z poprzedniego wniosku dochody i załączam do wniosku złożonego w listopadzie.
Jak już wejdzie zmiana będzie troszkę inaczej ale na ten moment robimy tak jak napisałem wyżej.
ODPOWIEDZ