gospodarstwo domowe
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
gospodarstwo domowe
małe pytanko...wnioskodawca do gospodarstwa domowego wziął swoje dziecko....niby ok, ale ...z zona jest po rozwodzie i to zona na dziecko bierze 500+ ...zasilek rodzinny -decyzja odmowna choc tam przedstawiła dziecko do swojego gospodarstwa (w sierpniu)...fakt,ze wnioskodawca do spółdzielni dziecko zgłosil ...hmmm
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Re: gospodarstwo domowe
Jeżeli wyrok sądu mówi o opiece naprzemiennej to może dziecko znajdować się wtedy w jednym i w drugim gospodarstwie domowym. Lecz jeżeli z wyroku wynika, że dziecko jest przy matce to ojciec nie może wpisać w skład gospodarstwa dziecka.
-
- VIP
- Kontakt:
w wyroku nie ma określonej dokładnie opieki...ale 500+ bierze matkaGOPS_1234 pisze: 19 paź 2020, 12:46 Jeżeli wyrok sądu mówi o opiece naprzemiennej to może dziecko znajdować się wtedy w jednym i w drugim gospodarstwie domowym. Lecz jeżeli z wyroku wynika, że dziecko jest przy matce to ojciec nie może wpisać w skład gospodarstwa dziecka.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przy rozwodzie sąd chyba musiał określić, przy kim jest dziecko, kto komu płaci alimenty itp.
-
- VIP
- Kontakt:
alimenty płaci ojciec dziecka...ponoć matka dziecka teraz znim nie radzi i ojciec wziął do siebie...Krwawa pisze: 19 paź 2020, 13:14 Przy rozwodzie sąd chyba musiał określić, przy kim jest dziecko, kto komu płaci alimenty itp.

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jak na mój gust dziecko jest członkiem gospodarstwa domowego matki, jest przy niej. Fakt zgłoszenia/dopisania dziecka w spółdzielni nic dla nas nie znaczy. Ktoś ma inne zdanie?
-
- VIP
- Kontakt:
też tak mysle...powierzchnia mieszkania 60 m wiec 3 osoby to za duzo...dopisał swoje dziecko bez dochodów bo matka dziecka pobiera swiadczenia...tylko jak to ugryzc teraz...o to mi bardziej teraz chodziKrwawa pisze: 19 paź 2020, 15:02 Jak na mój gust dziecko jest członkiem gospodarstwa domowego matki, jest przy niej. Fakt zgłoszenia/dopisania dziecka w spółdzielni nic dla nas nie znaczy. Ktoś ma inne zdanie?

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
potrzebny wywiad.tylko jak to ugryzc teraz...o to mi bardziej teraz chodzi
-
- VIP
- Kontakt:
wiem o tym...ale teraz taki czas ze niestety słabe szanse na wywiad...osoba ktora je przeprowadza jest na zwolnieniu...no i...jelsi okaze sie ze dziecko tam mieszka to co...? wyrok juz nie jest istotny?brodafix pisze: 20 paź 2020, 8:38potrzebny wywiad.tylko jak to ugryzc teraz...o to mi bardziej teraz chodzi
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
u nas przeprowadzamy telefonicznie ... takie czasywiem o tym...ale teraz taki czas ze niestety słabe szanse na wywiad.

w wyroku nie ma określonej dokładnie opieki
to że zostało dopisane do czynszu uwiarygadnia całą sytuację, w wyroku nie ma info dotyczącej sprawowania opieki, więc w czym problem ? świadczenia może pobierać matka ale jak widać sytuacja była dynamiczna.jelsi okaze sie ze dziecko tam mieszka to co...? wyrok juz nie jest istotny?
ja osobiście liczyłbym dzieciaka do składu
pytanie czy nie należałoby zgłosić sytuacji ze zmianą gospodarstwa do 500+
jak kombinuje to i tak prędzej czy później dostanie po łapkach..

Oprócz gospodarstwo domowe - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
pytanko przypadek beznadziejny :)
dodatek wstecz
Co zrobić?
dodatek solidarnościowy
Obliczenie dodatku mieszkaniowego
wydatki 90 %
Dochód jaki z decyzji ?
pismo do komornika
dopłaty do czynszu 1500zł sa już czy nie ?!
działność na próbe(niezarejetrowana)
jaki dochód?
dobry start
Sygnity
za okres 3 miesięcy
Taka sytuacja ..POMOCY !!!
Prosze o szybkie odpowiedzi.