Dodatek z tyt. urodzenia - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 23 maja 2014, 13:22

Mini mini pisze:W ustawie jest, że wniosek o dodatek składa się do ukończenia przez dziecko 1 roku życia. Czyli zdążyli złożyć i wg mnie powinno być przyznane.
zdazyli zlozyc ale nie spelnili na ten moment warunkow do nabycia prawa do zasilku rodzinnego - nie ma zasilku - nie ma dodatkow
Tyr pisze:Hm...nie chce mi się spierać, ale argument, że dodatek nie może być przyznany bez ZR nie wydaje się być uzasadniony.
a to dziwne :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 14:16

dokładnie jak wyżej, patrzcie na całą ustawe a nie tylko jeden art. spr. sobie od kiedy przysługuje świadczenie i od czego jest uzalezniony dodatek, przestańcie sie ośmieszać
bbbb

Napisano: 23 maja 2014, 19:58

Tyr pisze:Hm...nie chce mi się spierać, ale argument, że dodatek nie może być przyznany bez ZR nie wydaje się być uzasadniony.
osoba z wnioskiem zmieściła się w roku, co prawada ZR nie będzie w kwietniu ale będzie w maju i dodatek należy przypisać do tego miesiąca,
ciekawe rozumowanie ale nie porawne; dodatek bez zasiłku rodzinnego to już nie jest dodatek w historii śr to jak dobrze pamiętam był taki dodatek ale teraz nie pamietam
szpieg z krainy D

Napisano: 23 maja 2014, 20:14

szpieg z krainy D pisze:
osoba z wnioskiem zmieściła się w roku, co prawada ZR nie będzie w kwietniu ale będzie w maju i dodatek należy przypisać do tego miesiąca,
ciekawe rozumowanie ale nie porawne; dodatek bez zasiłku rodzinnego to już nie jest dodatek w historii śr to jak dobrze pamiętam był taki dodatek ale teraz nie pamietam
mam - art. 60 przepisy przejściowe
szpieg z krainy D

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x