dodatek za wychowawstwo...

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~ja

dodatek za wychowawstwo...

Post autor: ~ja »

Czy w waszych placówkach wychowawcy z KN otrzymują dodatek za wychowawstwo jak w szkołach... U nas był ale właśnie nam odebrano twierdząc, że przez lata dostawaliśmy je bezprawnie...
~aga

Re: dodatek za wychowawstwo...

Post autor: ~aga »

bez komentarza
~onyx

Post autor: ~onyx »

Wam z karty chyba już do reszty poprzewracło się w głowach.
26 i cześć a im się zachciewa ekstra bieniędzy. Może wywiadówki organizujesz dla rodziców?
~ja

Post autor: ~ja »

onyx jak ja zaczynałam pracę z dzieciakami ty robiłaś pod siebie więc daruj sobie takie komentarze...
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

nie ważne kiedy zaczynałaś nie możesz o problemach Nauczycieli pisać np na forum znp my najczęściej poza wysługą i dodatkiem za nocki które są odgórnie nic nie dostajemy więc o swoich srtaszliwych problemach nie musisz pisać tutaj to oczywiście kwestia taktu
~Magda

Post autor: ~Magda »

Nisamowity jest Wasz jad do nas z karty... To nie nasza wina, że nasze kochane Państwo tak Was potraktowało i traktuje... Ja osobiscie Wam współczuje bo moje koleżanki z kodeksu są świetnymi wychowawcami a płaci im się grosze...
~aga

Post autor: ~aga »

dziękujemy za szczere współczucie, jednak nie chcemy tu czytać o waszych problemach i żalach. Nie oczekujcie współczucia, bo z waszej strony nie możemy na nie liczyć. Przykre jest to, że nigdy nikt zatrudniony z KP nie powiedział, że spotkał sie z dobrym słowem z \"waszej\" strony, a wręcz przeciwnie, wyśmiewacie się z nas i zadzieracie nosa, mówicie o nas: \"oni\", \" nie wiem jak oni\", \"oni nie interesują mnie\" itp. Jezeli ktoś ma dla nas szacunek to dziękujemy. Jednakże dobre słowo to nie wszystko liczą się czyny. Sama przynaleznośc większości z nas do ZNP pokazała, że macie nas w nosie, swoje zawsze wywalczycie, a dla małej garstki \"nas\" nikt nie potrafi nic zdziałać? Dla \"was\" zawsze znajdą się miliony, a dla \"nas\" o kilkaset tysięcy nikt nie potrafi się upomnieć. Oczywiście, że to nie z waszej winy jesteśmy pokrzywdzeni, ale miejcie, jak już ktoś napisał odrobinę taktu i swoimi krzywdami dzielcie się na innych stronach.
~związkowiec z kn

Post autor: ~związkowiec z kn »

AGA! U nas zawiązki wzięły w obronę młodych nauczycieli z kodeksu po których ujeżdzała sobie dyrekcja. Starych z kodeksu bała się tykać a mimo to wszyscy jak jeden przeciw niej wystąpiliśmy... i już tej pani nie ma!!! U nas nie ma podziału na was i nas, robimy wszystko, żęby kodeksowym pomóc np walcząc o czas bezpośredniej pracy z dzieckiem czy też o premię... jesteśmy jedną wielką rodziną i zgranym gronem wychowawczym... Szkoda, że tak to widzisz/widzicie! ja też Wam szczerze współczuje...
~lex

Post autor: ~lex »

I co Wasze związki wywalczyły?. Jai wymiar czasu pracy z dzieckiem? czy może dodatek za trodne warunli przcy? A może tylko wycieczkę razem z KN na dzien nauczyciela.
ZNP interesyje tylko nauczyciel w szkołach. W DD jest ich już niewielu.
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

zgadzam się jak starostwo dobrze stoi finansowo i nie traktuje pracy wychowawczej jak piąte koło u wozu to wtedy wywalczacie ale jak stoi żle to nic nie wywalczycie u nas kilka lat walczycie i zero zgadzam się z poprzednikiem tylko nauczyciele w szkołach was interesują no i wasze posadki i dodatkowe godzinki oczywiście w szkołach wiem bo należe do ZNP
ODPOWIEDZ