dodatki energetyczne PILNE!!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 28 sty 2014, 13:09

czy dodatki energetyczne to są powiązane z dodatkami mieszkaniowymi czy nie? Czy OPS może zajmować się np. tylko dodatkami energetycznymi??
~Asia

Napisano: 28 sty 2014, 13:18

Generalnie nie powinien zajmować się dodatkami energetycznymi, niezależnie czy przeprowadza postępowania dot. dodatków mieszkaniowych, ale życie pokazuje inaczej:)
Troglodite
Stażysta
Od: 08 sty 2014, 17:15
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2014, 13:24

dodatek energetyczny przyznaje się przy dodatku mieszkaniowym.
My nie daliśmy sobie wcisnąć ani jednych i drugich,ponieważ dodatki powinny być przekazane uchwałą rady i z tego co wiem uchwały te nie przechodzą przez nadzór Wojewody.
~Iza

Napisano: 28 sty 2014, 13:25

a więc może tak byc że osrodek bedzie zajmował się dodatkami energetycznymi a mieszkaniowymi gmina?
~Asia

Napisano: 28 sty 2014, 13:27

my mamy tylko dodatek energetyczny.
~monika

Napisano: 28 sty 2014, 13:34

A macie uchwałę rady na przekazanie dodatku
~Iza

Napisano: 28 sty 2014, 13:35

tak dostaliśmy...
~Asia

Napisano: 28 sty 2014, 13:37

mam upoważnienie uchwałą rady i nadzór przepóścił ukazało się w dz. u
~funia

Napisano: 28 sty 2014, 13:43

dodatki energetyczne i mieszkaniowe mamy przekazane do realizacji w statucie osrodka a statut zatwierdza rada gminy. Nasz statut jest opublikowany przez wojewodę i niema żadnego problemu aby ops to realizaowal. Jesli chodzi o decyzje to dodaki mieszkaniowe podpisuje kierownik ops z upowaznienia burmistrza ( ma na piśmie upowaznienie) natomiast energetyczne podpisuje sam burmistrz ale wiem, że niektórym ops rada dala upowaznienie do podpisywania i wojewoda takie uchwaly publikuje np. w warm. maz.
~ops

Napisano: 28 sty 2014, 14:02

\'\'przepóścił\'\' to chyba twój nadzór ,bo nasz np.nie przepuszcza
~kk

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x