Bezdomny- schronienie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 28 sty 2014, 12:26

Bezdomny złozył wniosek o umieszczenie go w schronisku z jego pełna odpłatnością. Ma duzy dochód i sam będzie ponosił koszty. Co w tym wypadku mamy zrobić? Skierowac go? Odmówić? przecież sam może sie tam zgłosić. tzn. on tam juz jest jakis czas.
~Jola

Napisano: 28 sty 2014, 12:42

Ma duży dochód i chce mieszkać w schronisku? To jakiś absurd. Jak duży jest ten dochód?
Niemniej jednak jeżeli jest bezdomny i nie ma schronienia, mamy obowiącek wskazać mu schronisko, i ewentualnie wydać skierowanie. Choć nie spotkałam się z tym, że schronisko chce nasze skierowanie w sytuacji gdy sam mieszkaniec schroniska za siebie płaci...
~Esia

Napisano: 28 sty 2014, 12:54

jakie skierowanie , a gdzie w ustawie o pomocy jest mowa o skierowaniu, to wymyślili sobie schroniska , bo jak wydamy takie pismo to będziemy ponosić pełną odpłatność która schroniska sobie ustaliły nawet 800 zł m-cznie , my dajemy na wniosek osobie okresowy i ewentualnie celowy na żywność
~funia

Napisano: 28 sty 2014, 13:16

Art. 48 ust. 2 Udzielenie schronienia następuje przez przyznanie tymczasowego miejsca noclegowego w noclegowniach, schroniskach.......
~ja

Napisano: 28 sty 2014, 14:06

tam nie ma mowy o skierowaniu, to nie dom pomocy
~funia

Napisano: 28 sty 2014, 14:17

a jak przyznasz tymczasowe miejsce w noclegowni to nie jest równoznaczne ze skierowaniem. Przyznając musisz chyba określić gdzie i na jakich warunkach.
~ja

Napisano: 28 sty 2014, 14:24

Mam pytanie, co robicie w sytuacji kiedy w okresie zimy zastajecie osobę pod wpływem alkoholu, która nie chce umieszczenia w schronisku ami noclegowni. Nadmieniam, ze klient nie ma rodziny, zachodzi obawa o to, że może zamarznąć.
~Agata

Napisano: 28 sty 2014, 16:00

my w takim przypadku bierzemy oswiadczenie od tej osoby, ze nie wyraza zgody na umieszczenie w schronisku. Informujemy rowniez policje i straz o tym delikwencie zeby sprawowali nad nim kontrole
~Asia

Napisano: 28 sty 2014, 16:08

my w takim przypadku bierzemy oswiadczenie od tej osoby, ze nie wyraza zgody na umieszczenie w schronisku. Informujemy rowniez policje i straz o tym delikwencie zeby sprawowali nad nim kontrole
~Asia

Napisano: 28 sty 2014, 16:11

~Asia

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x