u nas z 500+ wyłącznie pracownicy merytoryczni, plus oczywiście koszty obsługi tego zadania i tak jak u Ciebie końcem roku jeżeli środki na to pozwalaja dodatki, nagrody.Daisy pisze:i tak właśnie jawi mi się strajk w opsach
![]()
wychodzi na to, że księgowa nawet strajkować nie będzie musiała bo i tak nic nie robi, a jeszcze jak listy nie dostanie to nogi na biurko założy![]()
![]()
która księgowa strajkuje? łapka w górę! która ma w nosie dyscyplinę finansów?
A w temacie: u mnie obecnie z działu 855 są finansowani wyłącznie pracownicy merytoryczni, pozostali są wykazywani tylko zaangażowaniem części etatu (plus oczywiście koszty par4300,4210,4440,4700) Jeśli pod koniec roku okazuje się że budżet wzrasta i dodatkowe pieniądze na obsłudze będą wtedy się myśli o nagrodzie/dodatku.
Ja tylko odniosłem się do wpisu Małgorzata0000, że przez cały rok te osoby mają dodatki i się zaczełoMalgorzata0000 pisze:KIEROWNIK, GŁÓWNY KSIĘGOWY, KSIĘGOWA I KASJERKA
"Pracownikowi samorządowemu z tytułu okresowego zwiększenia obowiązków służbowych lub powierzenia dodatkowych zadań może zostać przyznany dodatek specjalny". - ustawa o pracownikach samorządowych, rozdział 4, art.36 ust.5.krak pisze:Ja tylko odniosłem się do wpisu Małgorzata0000, że przez cały rok te osoby mają dodatki i się zaczełoMalgorzata0000 pisze:KIEROWNIK, GŁÓWNY KSIĘGOWY, KSIĘGOWA I KASJERKA. .... A każdy z nas wie że księgowa księguje również dodatki mieszkaniowe ( też premia/dodatek?) zasiłki z pomocy społecznej (też premia?) jakieś projekty dodatkowe np. unijne ( też premia - pensja w projekcie?). A w każdym z tych działów pracują inni ludzie którzy merytorycznie zasuwają na comiesięczny dodatek (w tym przypadku 4 osób) i co oni nie zasługują na premie/dodatek comiesięczny?