Dodatkowa przesłanka

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Maciek123

Dodatkowa przesłanka

Post autor: Maciek123 »

Sprawa wygląda następująco. Pani złożyła wniosek o przyznanie stypendium we wrześniu, od października jej konkubent podjął pracę ona również pracuję, mają dwójkę dzieci, tak więc od października zniknęła mi przesłanka do przyznania stypendium i przyznam tylko za wrzesień. Pani skarży się teraz, że według niej dodatkowa przesłanka nie jest wymagana, bo dochody jej rodziny nie przekraczają 514 zł. Teraz włodarz mojej wioski, życzy sobie wyjaśnienia w tej sprawie, nie przyjmując argumentów, że w naszym regulaminie jasno stoi, że niskie dochody mają wynikać z jednej przesłanki np. bezrobocia.
Tak więc pytanie. Czy dodatkowa przesłanka jest konieczna aby przyznać stypendium szkolne czy też nie. Jak robicie? Czy jest to może jedynie kwestia przyjętego regulaminu.
agacach
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Dodatkowa przesłanka

Post autor: agacach »

na szkoleniu P. Ciszewski powiedział, że jeżeli żadna z przesłanek nie występuje w rodzinie to we wniosku wnioskodawca ma dopisać takie zdanie : "Nie uzyskuję dochodów pozwalających na utrzymanie mojej rodziny " ale kryterium 514 musi być zachowane
agacach
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Dodatkowa przesłanka

Post autor: agacach »

na szkoleniu P. Ciszewski powiedział, że jeżeli żadna z przesłanek nie występuje w rodzinie to we wniosku wnioskodawca ma dopisać takie zdanie : "Nie uzyskuję dochodów pozwalających na utrzymanie mojej rodziny " ale kryterium 514 musi być zachowane
ODPOWIEDZ