Sprawa wygląda następująco. Pani złożyła wniosek o przyznanie stypendium we wrześniu, od października jej konkubent podjął pracę ona również pracuję, mają dwójkę dzieci, tak więc od października zniknęła mi przesłanka do przyznania stypendium i przyznam tylko za wrzesień. Pani skarży się teraz, że według niej dodatkowa przesłanka nie jest wymagana, bo dochody jej rodziny nie przekraczają 514 zł. Teraz włodarz mojej wioski, życzy sobie wyjaśnienia w tej sprawie, nie przyjmując argumentów, że w naszym regulaminie jasno stoi, że niskie dochody mają wynikać z jednej przesłanki np. bezrobocia.
Tak więc pytanie. Czy dodatkowa przesłanka jest konieczna aby przyznać stypendium szkolne czy też nie. Jak robicie? Czy jest to może jedynie kwestia przyjętego regulaminu.
Dodatkowa przesłanka
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dodatkowa przesłanka
na szkoleniu P. Ciszewski powiedział, że jeżeli żadna z przesłanek nie występuje w rodzinie to we wniosku wnioskodawca ma dopisać takie zdanie : "Nie uzyskuję dochodów pozwalających na utrzymanie mojej rodziny " ale kryterium 514 musi być zachowane
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dodatkowa przesłanka
na szkoleniu P. Ciszewski powiedział, że jeżeli żadna z przesłanek nie występuje w rodzinie to we wniosku wnioskodawca ma dopisać takie zdanie : "Nie uzyskuję dochodów pozwalających na utrzymanie mojej rodziny " ale kryterium 514 musi być zachowane
Oprócz Dodatkowa przesłanka - Stypendia przeczytaj również:
Nowa - wniosek złożony przez dyrektora
wzór decyzji
gimnazjum
rachunki w sygnity
Sygnity - liczy wam inne kwoty za X a inne za XI, XII ??????
decyzja
"O"
jaką decyzję wydać?
ministerstwo
decyzja
zmiana syt
wynagrodz zabrał komornik
Podstawa prawna decyzji przyznajacej
decyzja uchylająca
Wzór decyzji - pomocy
kasa kasa