Nowa - wniosek złożony przez dyrektora

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Joanna88888

Nowa - wniosek złożony przez dyrektora

Post autor: Joanna88888 »

Witam :D
Jestem nową osobą i mam pytanie, a raczej prośbę: co robię w przypadku złożenia wniosku (koniec października) o przyznanie stypendium dla rodziny przez dyrektora szkoły?
Jak wygląda cała procedura? Dodam, że wniosek jest niekompletny, napisałam wezwanie o uzupełnienie dokumentacji (do rodziny) w sprawie świadczenia alimentów na rzecz innych osób z powodu zajęcia komorniczego (bo tą kwotę mogę odliczyć od dochodu? czy nie?)
Kiedy powinnam powołać komisję stypendialną?
Na kogo musi być wydana decyzja?
Dziękuję z góry za jakieś podpowiedzi :D
Aga65

Re: Nowa - wniosek złożony przez dyrektora

Post autor: Aga65 »

Miałam taki przypadek. Wysłałam zawiadomienie do rodzica na podst. art.61 §1 i 4 kpa (dyrektor szkoły dostał to pismo do wiadomości). Mama dziecka się zgłosiła i napisała oświadczenie o swojej sytuacji rodzinnej i wyraziła zgodę na przyznanie stypendium szkolnego. Decyzję wystawiłam na rodzica, do wiadomości dałam do dyrektora szkoły ale decyzja jest do realizacji przez szkołę (rodzic nie będzie realizował tego stypendium). Do wniosku o stypendium szkolne dyrektor szkoły dołączył opinię o sytuacji rodzinnej ucznia oraz opinię GOPS-u, w której wykazali wszystkie dochody rodziny w sierpniu 2015 r.
ODPOWIEDZ