Dodatkowe wynagrodzenie dla pracowników socjalnych - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 01 mar 2016, 14:38

Szanowni tu zgromadzeni!
Czy wiecie coś na temat dodatkowego wynagrodzenia dla pracowników socjalnych za przeprowadzenie wywiadu do ubezpieczenia ze środków publicznych na 90 dni oraz przy przeprowadzaniu wywiadów środowiskowych na zlecenie świadczeń rodzinnych np. do specjalnego zasiłku opiekuńczego z tytułu rezygnacji z zatrudnienia. Czy w Waszych ośrodkach macie dodatkowo płacone za takie wywiady ? Jeśli tak, to na podstawie jakich przepisów? :?:
Lay's

Napisano: 01 mar 2016, 14:50

U mnie był taki pomysł przy SZO o dodatku kilkunastu złotowym za każdy wywiad ale pomysł ten wyśmiałem i z lekka mówiąc kwestionowałem.
Nie przeszedł ale teraz znów są takie pomysły. Zdawać się może, że takie pomysły zawsze będą się pojawiać przy jakiejś "okazji".
A odpowiadając na pytanie wątku: u nas nie ma takiego czegoś choć myślano nad tym.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 01 mar 2016, 16:32

My jestesmy wynagradzani za te wywiady. Sa to dzialania spoza zasiegu naszej ustawy I mamy do tego prawo. I tak za duzo jest tych bezkosztowych projektow, ktore gora wdraza a my robimy I nie widzimy za to grosza. Szanujcie siebie I swoja prace.
oty

Napisano: 02 mar 2016, 8:57

A na jakiej podstawie Wam to płacą? Jest jakiś przepis na to?Czy to dobra wola kierownika? Z jakiego budżetu to idzie? Z budżetu państwa, czy jakaś dotacja z budżetu państwa ?
Lay's

Napisano: 02 mar 2016, 9:24

u mnie nie ma
klementyna
Stażysta
Od: 02 mar 2016, 9:14
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 10:44

Jednostka/ organ który wydaje decyzje dostaje pieniądze z budżetu na obsługę tego zadania. Na koniec roku troszkę przekazuje na ops. Ta troszkę jest dxielona przez ilość wywiadów. U nas wyszło ok 25 zl netto za jeden wywiad. Ponieważ zrobiłam w ubiegłym roku 3 takie wywiady na konto poszlo mi ok. 75 zl.
Musicie sie upomnieć
kolo32

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x