dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych
dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych
Witam, zgodnie z Ustawą dodatkowy urlop przysługuje prac.socj. z DPS-ów, i PCPR-ów, a co z pracownikami socjalnymi z domów dziecka?
Re: dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych
niestety nie mają tego dodatkowego urlopu. nasz pracownik pisał nawet w tej sprawie do ministerstwa 

wielkie dzięki iw za info, a co ministerstwo odpowiedziało...? przecież dostajemy dodatek za pracę w terenie... ?
mój pracownik socjalny pracującyc w placówce nie mają dodatku za pracę w terenie
a dlaczego nie? Ustawa mówi, że się należy... 

wydaje mi się, że jest to refundowane ze środków Urzędu Wojewódzkiego
W naszych placówkach dodatek dostają ale urlopu nie ma bo ustawa jasno precyzuje komu przysługuje dodatkowy urlop.
Ja pisałam w tej sprawie do ministerstwa, stwierdzili, że pracownikom socjalnym zatrudnionych w placówkach opiekuńczo wychowawczych nie należy się. Tak zresztą wynika z ustawy. Nie wiem tylko, dlaczego, chyba łatwiejszej pracy nie mamy. Śmiem twierdzić, że nawet jest bardziej wyczerpująca.
bardzo proszę o wypowiedź na ten temat, ja rozpoczęłam pracę w placówce opiekuńczo-wychowawczej i nie jest ona Państwowa w takim przypadku należy mi się dodatek za pracę w terenie? i czy jest on refundowany z urzędu wojewódzkiego?
bardzo dziękuję wszystkim za pomoc jesteście tacy mili, że aż skręca.
Oprócz dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
dodatek za pracę w trudnych warunkach
walka
domy dziecka woj. śląskie
fundusz alimentacyjny
odpłatności
wynagrodzenia w woj. śląskim
obowiązki pracownika socjalnego
podawanie lekarstw przez nauczycieli
fundusz europejskie
godziny nocne
opiekun usamodzielnienia
8 - godzinny grafik