dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Bart

dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych

Post autor: ~Bart »

Witam, zgodnie z Ustawą dodatkowy urlop przysługuje prac.socj. z DPS-ów, i PCPR-ów, a co z pracownikami socjalnymi z domów dziecka?
~iw

Re: dodatkowy urlop dla pracowników socjalnych

Post autor: ~iw »

niestety nie mają tego dodatkowego urlopu. nasz pracownik pisał nawet w tej sprawie do ministerstwa :(
~Bart

wielkie dzięki iw za info, a co ministerstwo odpowiedziało...? przecież dostajemy dodatek za pracę w terenie... ?
~iw

Post autor: ~iw »

mój pracownik socjalny pracującyc w placówce nie mają dodatku za pracę w terenie
~Bart

a dlaczego nie? Ustawa mówi, że się należy... ;)
~Bart

wydaje mi się, że jest to refundowane ze środków Urzędu Wojewódzkiego
~Iza

Post autor: ~Iza »

W naszych placówkach dodatek dostają ale urlopu nie ma bo ustawa jasno precyzuje komu przysługuje dodatkowy urlop.
~mona

Post autor: ~mona »

Ja pisałam w tej sprawie do ministerstwa, stwierdzili, że pracownikom socjalnym zatrudnionych w placówkach opiekuńczo wychowawczych nie należy się. Tak zresztą wynika z ustawy. Nie wiem tylko, dlaczego, chyba łatwiejszej pracy nie mamy. Śmiem twierdzić, że nawet jest bardziej wyczerpująca.
~zuza

Post autor: ~zuza »

bardzo proszę o wypowiedź na ten temat, ja rozpoczęłam pracę w placówce opiekuńczo-wychowawczej i nie jest ona Państwowa w takim przypadku należy mi się dodatek za pracę w terenie? i czy jest on refundowany z urzędu wojewódzkiego?
~zuza

Post autor: ~zuza »

bardzo dziękuję wszystkim za pomoc jesteście tacy mili, że aż skręca.
ODPOWIEDZ