renta socjalna..

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~social

renta socjalna..

Post autor: ~social »

Mam pytanie, czy osoba która ukończyła 18 r.ż. nie jest zdolna do podjęcia zatrudnienia pod żadną postacią - otrzyma rente socj., opuści placówkę, podejmie naukę, otrzyma pomoc na kontynuację nauki - czy jednocześnie można otrzymywać rente i pieniądze na kontynuowanie nauki? oraz np. zagospodarowanie? ..
~Iza (PCPR)

Re: renta socjalna..

Post autor: ~Iza (PCPR) »

Jeżeli osoba jest zdolna do samodzielnej egzystencji to owszem.
~social

a jeżeli nie jest? porusza się na wozku, ma mało sprawne ręce, a na nogach sie ledwo utrzymuje (nie mowie tu o chodzeniu lecz staniu) będzie mieszkac z matką. ale bedzie sie też nadal uczyć.. pieniadze na zagospodarowanie bardzo sie przydadzą na remont mieszknia (chyba że otrzyma nowe, ale to matke i tak bedzie chciala zabrac do siebie)..
~Qwerty

Post autor: ~Qwerty »

czy wniosek o rente można składac przed ukonczeniem 18 rż ?
~Iza (PCPR)

Ale intelektualnie jest ok? To myślę, że może, tym bardziej że piszesz że na kontynuowanie będzie dostawać.
~social

Stopień lekki. Do szkoły chce iść. Chce sie uczyc - jest ambitna.
~Iza (PCPR)

Jak najbardziej może realizować program usamodzielnienia, gdzie należy ująć o jakie formy pomocy będzie się ubiegała.
~?

Post autor: ~? »

czy wniosek o rente można składac przed ukonczeniem 18 rż ? tzn czy wogole bedzie rozpatrywany skoro osoba jest maloletnia. a jesli tak to kiedy? [tzn ile msc wczesniej]
~Ala

Post autor: ~Ala »

moja corka pobiera rente socjalną i wniosek przyjęli dopiero dzień po ukończeniu 18 lat, wczesniej się nie dało
ODPOWIEDZ