Dzień dobry. Chciałam dopytać, czy ktoś zatrudniony w dps na stanowisku pracownika socjalnego, starszego p.s. lub specjalisty p.s. korzysta z dodatkowego urlopu wypoczynkowego?
Pracownicy w dps nie mają praktycznie żadnych udogodnień. Wiem, że w ustawie jest wskazane pcpr, ops oraz cus, lecz może coś komuś się udało "wywalczyć".
dodatkowy urlop w dps
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracą socjalną
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: dodatkowy urlop w dps
Skoro pracownik socjalny nie pracuje w ośrodku pomocy społecznej, centrum usług społecznych ani w powiatowym centrum pomocy rodzinie, to nie ma prawa do dodatkowego urlopu wypoczynkowego. Nie każdy bowiem pracownik socjalny ma prawo do tego urlopu, a tylko ten zatrudniony w wymienionych typach jednostek, a do tego wykonujący określoną w art. 121 ust. 3 u.p.s. pracę.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracą socjalną
- Kontakt:
Re: dodatkowy urlop w dps
Tak też sądziłam, jednak jest to dosyć krzywdzące. Pracownikom socjalnym w dps nic niestety nie przysługuje, praktycznie żadne profity, prócz pierszeństwa w załatwianiu spraw urzędowych. Chyba, że o czymś zapomniałam.
Oprócz dodatkowy urlop w dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
odpłatność za DPS - wywiad
Kiedy decyzje do DPS
wysoka odpłatność
Umowa do alimentacji za DPS
opłata za jeden dzień w DPS
Kontrola w DPS - zdrazenia nadzwyczajne
DPS konkretny profil
Opłata mieszkańca z jedna emeryturą
Dps podział opłat
DEPOZYT SĄDOWY
umieszczenie w DPS na podstawie postanowienia sądu.
Odpady medyczne - dps pomocy
Zgon osoby przebywającej w dps a alimentacja
Formularz planów indywidualnej opieki
Nadużywanie alkoholu przez mieszkańców
Wolne miejsce w DPS dla przewlekle psychicznie chorych