dofinansowania PFRON - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 lut 2014, 12:52

zwracam się z prośbą o informację czy, ktoś z was dawał może dofinansowanie do analizatora krzepliwości krwi?
NFZ nie dofinansowuje tego urządzenia więc z ortopedycznych odpada. Natomiast osoba, która zwróciła się do nas o dofinansowanie twierdzi, że ludzie otrzymują na ten cel dofinansowanie w ramach sprzętu rehabilitacyjnego.
Co o tym sądzicie?
~Marcin

Napisano: 13 lut 2014, 13:02

wg mnie to urządzenie w żaden sposób nie rehabilituje /usprawnia osoby, jest to urządzenie medyczne pomiarowe i tyle, ja bym nie dala dof.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 13:04

wg mnie to urządzenie w żaden sposób nie rehabilituje /usprawnia osoby, jest to urządzenie medyczne pomiarowe i tyle, ja bym nie dala dof.

zgodnie z definicją słownikową sprzęt rehabilitacyjny to sprzęt niezbędny do prowadzenia zajęć rehabilitacyjnych mających za zadanie osiągnięcie przy aktywnym uczestnictwie osoby niepełnosprawnej możliwie najwyższego poziomu jej funkcjonowania, jakości życia i integracji społecznej.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 13:33

dokładnie, zgadzam się z Koleżanką ale jak to bywa, nasi klienci wiedzą lepiej... :)
~Marcin

Napisano: 13 lut 2014, 13:49

ja mam teraz złożony wniosek w ramach barier technicznych osoba złożyła - ale nie mamy tego w katalogu iw ramach indywidualnego rozpatrzenia wnisku dofn.
~kate

Napisano: 13 lut 2014, 13:59

też bym nie dofinansował
~pcprK

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x