Ewaluacja AS - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 lut 2014, 11:33

Mam pytanie czy do wszytkich beneficjetów wysyłaliście ankiety? co poźniej robiliście jak ankiety wypełnionse Wam już wpłynęły?
~E

Napisano: 14 lut 2014, 11:37

ja robiłam ankietę \"Ocena efektów(...)\" i spłynęły do mnie juz wszystkie wypełnione (10 procent z każdego obszaru). Mieli termin do 10 stycznia.
~gava

Napisano: 14 lut 2014, 11:53

i teraz co z tym robisz?ja jeszcze nie wysłałam
~E

Napisano: 14 lut 2014, 12:25

policzyłam ile osób b zaznaczyło że zlikwidowały się/ zmniejszyły ich barier w dostępie do : edukacji, w uczestnictwie w życiu zawodowym i/lub społeczny. i wyliczyłam wskaźniki w %. Udział osób którym udzielono dofinansowanie do liczby osób które uzyskały jakieś efekty
~gava

Napisano: 14 lut 2014, 13:28

A jak odniesiecie się do tego to jest pytanie zadane w w kwietniu 2013 roku,

Na czym będzie polegała ewaluacja programu?

Beneficjent pomocy zobowiązany jest do dostarczenia do Realizatora pisemnej informacji, przygotowanej zgodnie z wytycznymi PFRON w zakresie ewaluacji programu, odzwierciedlającej stan faktyczny w zakresie efektów udzielonego dofinansowania, w tym w odniesieniu do celów programu.
Ewaluacja będzie przeprowadzana na podstawie ww. informacji beneficjentów. Po podjęciu decyzji przez Zarząd PFRON o przeprowadzeniu ewaluacji programu, Fundusz powiadomi Realizatorów programu, w jakiej formie ewaluacja zostanie przeprowadzona i udzieli szczegółowych wyjaśnień w tym zakresie.
~E

Napisano: 14 lut 2014, 13:59

Dlatego my jeszcze nie robimy ewaluacji. Nie wiemy co będzie PFRON interesowało.
~ŁG

Napisano: 14 lut 2014, 14:02

ale umowa i kwota otrzymana na koszty ewaluacji nas obliguje do przeprowadzenia ewaluacji, a ta PFRONowska osobno
~MANO

Napisano: 14 lut 2014, 15:30

jak trzeba będzie zrobić ewaluację wg wytycznych PFRONU to się zrobi jeszcze raz, ale wole mieć zabezpieczenie nawet w postaci takich ankiet że coś jednak robiłam,
~gava

Napisano: 14 lut 2014, 18:30

uważam dokładnie jak przedmówca - gava - lepie coś mieć niż nie mieć nic. A my telefonowaliśmy do PFRON właśnie z pytaniem czy będą jakieś wytyczne i nasz opiekun powiedział, że nic takiego nie słyszał żeby PFRON przygotowywał jakieś wytyczne. Tak więc sami opracowaliśmy ankiety trochę bazując na starych ankietach PFRON-owskich z PEGAZA i HOMERA, jak powypełniali to koleżanka zliczyła odpowiedzi z każdego pytania i krotko omówiła wyniki, czasami jakiś wykresik wstrzeliła. I tak sobie to leży w aktach. Jak się ktoś zapyta czy ewaluacja zrobiona, proszę bardzo- jest zrobiona, jak umieliśmy tak zrobiliśmy:)
~goschka

Napisano: 16 lut 2014, 11:28

a mogę dostać taki opis na meila [email protected]
~ppp

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x