wózek elektryczny NFZ - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 14 lut 2014, 16:51

czy już spotkaliście się z wnioskiem o dofn. ze śr. PFRON do zakupu środków ort. i pomocniczych kupno wózka elektrycznego limit 3tys zł??
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2014, 11:18

A NFZ w ogóle dofinansowuje do zakupu wózka o napędzie elektrycznym? W rozporządzeniu nie ma takiej pozycji.
~pc

Napisano: 17 lut 2014, 11:27

natknęłam się na taką informację: https://www.ortcare.pl/pages/dofinansowanie.html

Ale w rozporządzeniu tego nie widzę...
~pc

Napisano: 17 lut 2014, 12:17

może chodzi o wózek inwalidzki specjalny. refundacja to 3.000. ale czyżby chodziło o ten zapis????
~Marta

Napisano: 17 lut 2014, 12:56

najprawdopodobniej tak,ponoć można pod ten wózek podciągnąć właśnie elektryczne
~MANO

Napisano: 17 lut 2014, 14:12

szkoda, ze nie jednoznacznie tylko podciąganie, naciąganie....
~Marta

Napisano: 18 lut 2014, 11:17

3000 zł - wózek inwalidzki specjalny (z wyłączeniem wózka inwalidzkiego toaletowego). Kryteria przyznawania nie sugerują, żeby to mógł być wózek elektryczny
~pcpr-A

Napisano: 19 lut 2014, 20:26

ja dzwoniłam z tym pytaniem do oddziału NFZ i otrzymałam odpowiedź ze minister zdrowia w jakimś wywiadzie coś takiego zasugerował dlatego oni czyli oddział NFZ zwrócili sie o wyjaśnienie tej sprawy i czekają na odpowiedź. Natomiast jak miałoby się to chociażby do aktywnego samorządu gdzie można się ubiegać o dofinansowanie wózka o napędzie elektrycznym nie mam pojęcia. podwójne finansowanie???? niemożliwe
~ewa

Napisano: 22 sie 2014, 18:45

witam,
wózki inwalidzkie elektryczne sa jak najbardziej przyznawane w ramach dofinansowania z NFZ, limit to 3 tyś.
do tego mozna dotac dalsze 4,5 tyś zł dodatkowo z PCPR maksymalnie.
Razem 7,5 tyś

Z drugiej strony mozna tez dostac dofinansowanie z Aktywnego Samorzadu, ale w wyzszej stawce: do 20 tyś.

Wszystkie te zlecenia sa realizowane cały czas w Polsce. I nie jest to zadne naciaganie - wozek inwalidzki specjalny to wlasnie miedzy innymi wozek z napedem elektrycznym

pozdrawiam
nożna

Napisano: 02 lis 2015, 15:31

Co nieco nt. dofinansowań wózków można przeczytać na blogu https://wprawiamywruch.pl Jest on prowadzony przez znany internetowy sklep medyczny, więc znajdują się tam informacje godne zaufania.
Radek

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x