przyjmiemy dziecko do rodziny zastępczej/adopcyjnej - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 lut 2014, 20:24

Witam - możemy zostać rodziną zastępczą/adopcyjną dziewczynki do lat 3, mamy wszelkie kwalifikacje i pozytywną opinię naszego pcpru, tel. 883 484 488
~Dianka

Napisano: 22 lut 2014, 11:01

nadal oczekujemy...
~Dianka

Napisano: 22 lut 2014, 15:33

Dianka.. a może mail do RPD... Domy Małego Dziecka przepełnione... a w rodzinie wykwalifikowanej niewykorzystane możliwości????
~Aga

Napisano: 23 lut 2014, 1:44

Aga Dianka jest kolejną wolną, wyszkoloną rz/ra w naszym pięknym kraju, a domy dziecka potrzebują dzieci by żyć...gdzieś trzeba pracować :(
~denis

Napisano: 23 lut 2014, 2:04

tym bardziej do RPD... łamane są tu prawa Dziecka do życia w rodzinie.. to nie jedyna taka rodzina.. jak będziemy pisać wszyscy.. może w końcu ktoś się tym zajmie..
~Aga

Napisano: 23 lut 2014, 13:45

Aga Moja znajoma pisała już do niego i odpowiedź, którą dostała emailowo po 5 miesiącach od zadanego pytania sugerowała, że problem pewnie był po ich stronie. Myślę, że pisma indywidualne są niestety mało skuteczne. Jeżeli ludzie się nie zorganizują to słabo to widzę. Jestem rz, która od 6 miesięcy pisze emaile, dzwoni do różnych placówek (ogłaszających się w internecie), pcpr-ów i każda odpowiedź jest negatywna. Przykłady odpowiedzi: \"Mają dzieci, ale dzieci są zabezpieczone w placówce\", \"za daleko mieszkamy i nie będzie współpracy z rodziną biologiczną\", \"mają dzieci w placówkach, ale nie mają kasy w budżecie w odpowiednim dziale\" (chodzi o układ budżetu, co jak najbardziej da się zmienić jak się chce), ostatni hicior \"kto będzie płacił za delegacje pracownikom pcpru?\" - pcpr z powiatu ościennego, a pani kierownik nie ma pojęcia o porozumieniach. Ręce opadają...
~denis

Napisano: 23 lut 2014, 21:14

wpiszcie się na facebook u RPD pod \"Miejsce magiczne, potrzebne. Tam pracują anioły.\"myślę że będzie odzew-tu rozejdzie się po kościach

~zainteresowany

Napisano: 24 lut 2014, 0:15

RPD na fb to u mnie pojawiała się jakaś dziwna organizacja i zdjęcie kałasznikowa. Proszę o pęłną nazwę, bo jak wpisuję Rzecznik Praw Dziecka to mi się nie wyświetla jakby nie było takiej osoby...
~denis

Napisano: 24 lut 2014, 0:30

ok już wiem trzeba wejść na profil Marka Michalaka, a potem poszukać \"Miejsce magiczne, potrzebne. Tam pracują anioły.\"
~denis

Napisano: 06 mar 2014, 20:49

Nadal oczekujemy na nasze szczęscie
~Dianka

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x