dofinansowanie do zakupu akumulatorów
-
- Praktykant
- Zajmuję się: obsługa
- Kontakt:
dofinansowanie do zakupu akumulatorów
wnioskodawca który miał dofinansowanie do wózka elektrycznego w 2014 roku może ubiegac dię w ramach obszaru c zadanie 2 o dofinansowanie sprawności. bo tak sie zastanawiam akumulatory okres 6 miesięcy tylko umowa tamta jeszcze obowiązuje
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dofinansowanie do zakupu akumulatorów
Myślę, że to jest adekwatna sytuacja do "moich" protez (zobacz temat "Obszar C zadanie 4 - gwarancja):
Taką odpowiedź dostałam z PFRON-u:
Witam,
jeśli Wnioskodawca zakupił protezę w styczniu 2016 r. i teraz składa wniosek na naprawę elementów, które faktycznie nie podlegają już gwarancji, to mimo, że w protezie jest stopa i kolano z gwarancją 24 miesięczną, to można udzielić pomocy. Częstotliwość korzystania z pomoc dotyczy bowiem zadania - w C4 Wnioskodawca jeszcze nie uczestniczył, a to co zamierza wymienić nie jest już objęte gwarancją udzieloną w trakcie pomocy w C3.
Z poważaniem
Małgorzata Poręba
Wydział ds. Projektów
Departament ds. Programów
Al. Jana Pawła II 13
00-828 Warszawa
Taką odpowiedź dostałam z PFRON-u:
Witam,
jeśli Wnioskodawca zakupił protezę w styczniu 2016 r. i teraz składa wniosek na naprawę elementów, które faktycznie nie podlegają już gwarancji, to mimo, że w protezie jest stopa i kolano z gwarancją 24 miesięczną, to można udzielić pomocy. Częstotliwość korzystania z pomoc dotyczy bowiem zadania - w C4 Wnioskodawca jeszcze nie uczestniczył, a to co zamierza wymienić nie jest już objęte gwarancją udzieloną w trakcie pomocy w C3.
Z poważaniem
Małgorzata Poręba
Wydział ds. Projektów
Departament ds. Programów
Al. Jana Pawła II 13
00-828 Warszawa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
a jakie kwoty dofinansowania przyznajecie do akumulatorów?takie jak na ofercie? jeśli wnioskuja o 2000 zł to tyle dajecie?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No tak, jeśli tyle kosztują, to tyle dajemy.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
nie oszukujmy sie, akumulatory tyle nie kosztują, ale szkoda zachodu na walkę a tymi ofertami, my dajemy do każdego maks 2000 zł jeśli o tyle wnioskuje, a w ofertach różnie piszą, raz że akumulatory 1500 a reszta to konserwacja lub naprawa lub przegląd czyli 500, a raz że 2000 zł
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy wymagacie w tym zadaniu dwóch ofert sprzedaży? (dla porównania cen) mam wniosek na naprawę wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym w tym zakup (wymianę) dwóch akumulatorów za niecałe 2.000 zł plus inne części, takie jak wymiana opony, dętki, przewodów elektrycznych, hamulców (cena zakupu około 380 złotych) i koszty naprawy około 520 złotych (razem oferta na 2.900 zł) i tak się zastanawiam czy wycena robocizny nie jest za wysoka, chociaż w ubiegłym roku miałam same akumulatory 2 szt w cenie 2000 zł, a teraz u tej osoby dochodzą jeszcze inne elementy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
Dwie ofert wymagane są tylko przy protezach, więc w innych zadaniach nie wymagamy, zwłaszcza, że nie masz prawa narzucić wnioskodawcy (zgodnie z zasadami) w jakim sklepie, u jakiego wykonawcy, ma realizować zadanie - można sobie narobić kłopotów.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
też bierzemy tylko jedną ofertę
Oprócz dofinansowanie do zakupu akumulatorów - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
promocja programu Aktywny Samorząd
Obszar C zadanie 3 - co ja mam zrobić???
Cztery Syntyzatory mowy Ivony w różnych językach
obszar B1 i różne programy oraz urządzenia
Moduł I, wydatki inwestycyjne C3 i B1, niewystarczające środ
zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D
obliczenie kwoty opłaty za czesnege
AS dofinansowanie do dwóch zadań A1 i B1
Czy jest potrzebne zaświadczenie lekarskie w C4
B1 dla dziecka - interpretacja zaświadczenia lekarskiego
odebranie protezy powyżej 180 dni od dnia podpisania umowy
B1 dla wnioskodawcy 69 lat..który podjął dodatkowa pracę..
Aktywny Samorząd, Moduł I, A2
Zwiększenie czesnego powyżej 3000 zł
obszar C zadanie 3 proteza - oferta
przedmiot dofinansowanie obszar B zadanie 1