jak wyliczacie kwotę dofinansowania zaokrągloną do opłaty za przedszkole. zaokrąglacie ją juz w każdym poszczegulnym miesiącu czy zliczacie sume kwot wszystkich miesięcy i dopiero zaokrąglacie.
bo w zeszłym roku tak liczyłem ze zaokrąglałem ją juz w kazdym miesiącu. zastanawiam sie teraz czy może na koniec roku jej nie zaokrąglić bo różnica w ciągu roku jest nawet o 6 zł.
zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D
-
- Praktykant
- Zajmuję się: obsługa
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D
na to nie znajdziesz odpowiedzi w przepisach o AS, zaokrąglaj kwotę, która Ci wychodzi za cały rok
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A ja trochę nie rozumiem...
Dofinansowania przyznawane są w pełnych złotych, ale jak rozliczasz, to już co do grosza.
Dofinansowania przyznawane są w pełnych złotych, ale jak rozliczasz, to już co do grosza.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
a my przyznajemy z groszami i rozliczamy z groszami, te zaokrąglenia w dół w górę wprowadzają zamieszanie
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Hm... Nie mogę teraz znaleźć, ale był zapis o tym, że kwoty dofinansowań powinny być w pełnych zł. Poza tym, przecież trudno jest przyznać w obszarze D z groszami, bo te kwoty przy rozliczeniu zmieniają się.Tomasz1981 pisze:a my przyznajemy z groszami i rozliczamy z groszami, te zaokrąglenia w dół w górę wprowadzają zamieszanie
U mnie np we wniosku jest napisane, że mniej więcej wydają 150 zł (1800 za rok -15%= 1530). Umowy podpisuję dopiero po 30.08, więc do tego czasu już widzę, ile wydawali (za te 8 miesięcy). Jeśli są to dużo mniejsze kwoty niż 150 zł miesięcznie (tak, jak niby deklarowali), to od stycznia do sierpnia wyliczam im rzeczywisty koszt, dodaję od września do grudnia maksymalne kwoty (pewnie ich nie będzie), robię zaokrąglenie i np wychodzi mi z wnioskowanej 1530, że wystarczy, że damy 1100 zł. Później na bieżąco, albo na koniec dostarczają mi pozostałe miesiące i rozliczam to. Do tej pory nie zawiodłam się na takiej metodzie.
Oprócz zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
karencja w AS i barierach w kom.
etui do telefonu B1 osoba niewidoma
Obszar C3 bardzo proszę o pomoc
promocja programu Aktywny Samorząd
Obszar C zadanie 3 - co ja mam zrobić???
Cztery Syntyzatory mowy Ivony w różnych językach
obszar B1 i różne programy oraz urządzenia
Moduł I, wydatki inwestycyjne C3 i B1, niewystarczające środ
obliczenie kwoty opłaty za czesnege
AS dofinansowanie do dwóch zadań A1 i B1
dofinansowanie do zakupu akumulatorów
Czy jest potrzebne zaświadczenie lekarskie w C4
B1 dla dziecka - interpretacja zaświadczenia lekarskiego
odebranie protezy powyżej 180 dni od dnia podpisania umowy
B1 dla wnioskodawcy 69 lat..który podjął dodatkowa pracę..
Aktywny Samorząd, Moduł I, A2