zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D

ODPOWIEDZ
pawełex
Praktykant
Zajmuję się: obsługa
Kontakt:

zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D

Post autor: pawełex »

jak wyliczacie kwotę dofinansowania zaokrągloną do opłaty za przedszkole. zaokrąglacie ją juz w każdym poszczegulnym miesiącu czy zliczacie sume kwot wszystkich miesięcy i dopiero zaokrąglacie.
bo w zeszłym roku tak liczyłem ze zaokrąglałem ją juz w kazdym miesiącu. zastanawiam sie teraz czy może na koniec roku jej nie zaokrąglić bo różnica w ciągu roku jest nawet o 6 zł.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: zaokrąglenie kwoty dofinansowania - obszar D

Post autor: Tomasz1981 »

na to nie znajdziesz odpowiedzi w przepisach o AS, zaokrąglaj kwotę, która Ci wychodzi za cały rok
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

A ja trochę nie rozumiem...
Dofinansowania przyznawane są w pełnych złotych, ale jak rozliczasz, to już co do grosza.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

a my przyznajemy z groszami i rozliczamy z groszami, te zaokrąglenia w dół w górę wprowadzają zamieszanie
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Tomasz1981 pisze:a my przyznajemy z groszami i rozliczamy z groszami, te zaokrąglenia w dół w górę wprowadzają zamieszanie
Hm... Nie mogę teraz znaleźć, ale był zapis o tym, że kwoty dofinansowań powinny być w pełnych zł. Poza tym, przecież trudno jest przyznać w obszarze D z groszami, bo te kwoty przy rozliczeniu zmieniają się.

U mnie np we wniosku jest napisane, że mniej więcej wydają 150 zł (1800 za rok -15%= 1530). Umowy podpisuję dopiero po 30.08, więc do tego czasu już widzę, ile wydawali (za te 8 miesięcy). Jeśli są to dużo mniejsze kwoty niż 150 zł miesięcznie (tak, jak niby deklarowali), to od stycznia do sierpnia wyliczam im rzeczywisty koszt, dodaję od września do grudnia maksymalne kwoty (pewnie ich nie będzie), robię zaokrąglenie i np wychodzi mi z wnioskowanej 1530, że wystarczy, że damy 1100 zł. Później na bieżąco, albo na koniec dostarczają mi pozostałe miesiące i rozliczam to. Do tej pory nie zawiodłam się na takiej metodzie.
ODPOWIEDZ