dofinansowanie do zakupu opału
dofinansowanie do zakupu opału
Witam
mam pytanie w żwiązku z zasiłkiem przeznaczonym na zakup opału na zimę czy przyznanie matce z dzieckiem 100 zł na zakup tegoż opału to mało ? kobieta otrzymuje alimenty 300 zł i rodzinne 106 zł wiecej to cały jej dochód bo nie dawno straciła prace z powodu likwidacji miejca pracy jak to wygląda w inyych gminach też opsy dają tak niewielkie zasiłki na opał ?
mam pytanie w żwiązku z zasiłkiem przeznaczonym na zakup opału na zimę czy przyznanie matce z dzieckiem 100 zł na zakup tegoż opału to mało ? kobieta otrzymuje alimenty 300 zł i rodzinne 106 zł wiecej to cały jej dochód bo nie dawno straciła prace z powodu likwidacji miejca pracy jak to wygląda w inyych gminach też opsy dają tak niewielkie zasiłki na opał ?
Re: dofinansowanie do zakupu opału
A odpraw e dostała??
100 zł?? My dajemy 600. te 100 zł to na jeden worek...
Wysokość zasiłków na ten cel zależy od kondycji finansowej gminy. Od kwoty można się odwołać. Ale jeśli ops napisze ze w takiej wysokości zasiłki standardowo przyznaje to podtrzymają
żadnej odprawy nie było bo osoba ta pracowała na umowe zlecenie w sklepie który został zamkniety
100 zł na cały zimowy okres to niewiele zwłaszcza że kobieta ma małe dziecko i codziennie pali w piecu
100 zł na cały zimowy okres to niewiele zwłaszcza że kobieta ma małe dziecko i codziennie pali w piecu
tak 100 zł mogę pokazać skan decyzjiWredna1 pisze:A odpraw e dostała??
100 zł to żenada- ja kazałabym wam kupić opał za stówke- daj jej na pół tony chociaż
100 zł to nie żenada lecz realna kwota na jąka może sobie pozwolić mały Ośrodek, gdzie budżet miesięczny na z. celowe to 1000 zł i masz około 6 podań o pomoc na zakup opału (nie mówię o tych odmownych bo i takie są) Sorry taki mamy klimat!!
ok. wszystko sie zgadza - my tez nie mamy za dużo kasy na celówki ale wypłacamy je tylko na zakup opału , w ciągu roku raczej lecimy na okresówkach
nie jestem pracownikiem OPS tylko siostrą klientki za 100 zł kupi 5 worków węgla a musi palić codziennie czym sie tylko da drewnem kartonami które znajduje pod sklepami
900 zł na opał serio tyle ops przyznaję
mam pytanie co zrobić w tej sytuacji czy można wnioskować ponownie na opał ?
900 zł na opał serio tyle ops przyznaję
mam pytanie co zrobić w tej sytuacji czy można wnioskować ponownie na opał ?
Oprócz dofinansowanie do zakupu opału - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
jaki kontrakt
rodzinne - forma rzeczowa
brak wywiadu
wysokość zasiłku
zasiłek stały a emerytura
nie dla 500 zł na dziecko
DPS odpłatnośc
ODBIÓR ZASIŁKU
szukam pracy na Podkarpaciu od stycznia
Pełnomocnictwo dla komornika
Czy liczyć zas. celowy na posiłek żywość do celówki
zasiłek stały aktualizacja i brak klienta