Napisano: 28 paź 2015, 9:50
Dzień Dobry, jesteśmy STowarzyszeniem sportowym działającym na terenie gminy wiejskiej liczącej ok. 5500 mieszkańców. Od dwóch lat mamy pod opieką ok. 100 dzieci w wieku 4-10 lat z naszej gminy. Utrzymujemy się tylko z niewielkich opłat ponoszonych przez rodziców. Jednak koszty wynagrodzeń trnerów, opłat za salę, uniemożliwiją nam organizaję jakichkolwiek turniejów, wyjazdów z dzieciakami, gdyż najzwyczajniej nie mammy na to pieniędzy. Pytanie czy finansują Państwo w ramach swoich Programów Profilaktyki takie działania? np. organizacja turnieju dla dzieci - chodzi o zakup zagróg, pucharów, czy np. wynajem sali czy opłacenie trenerów. Przegladając internet zauważyłam , że dużo Komisji przeznacza na ten cel środki. Jednak, gdy zwróciłem się z prośbą o dofinansowanie do naszej Komisji - dostałem odpowiedź odmowną. Uzasadnienie było takie, że staowarzyszenia dostają pieniądze ze srodków w gminy w ramach rozpisanego przez wójta konkursu, wiec nie mozemy dwa razy dostać pieniędzy. Jak to jest u Was? Dziękuję.