jaki termin na zwołanie komisji - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 16 lis 2015, 14:21

Dzisiaj wpłynął mi wniosek, jaki mam ustawowo termin na przeprowadzenie spotkania komisji. Czy komisja może się spotkać dopiero w styczniu i rozpatrzyć wniosek z dnia dzisiejszego?
pytajnik

Napisano: 16 lis 2015, 20:06

Trochę długo
A jak w rodzinie są małoletnie dzieci to ja bym tyle nie czekała
xyz@

Napisano: 18 lis 2015, 10:05

Ja tez nigdy tyle nie czekam. W tym przypadku mam zaznaczone, że nie ma środków na zwołanie komisji i jestem w kropce
pytajnik

Napisano: 18 lis 2015, 22:30

Ja od tego roku mam ustalone ryczałtowe miesięczne wynagrodzenie i jeśli w miesiącu odbędą się 1 czy 2 posiedzenia to płacimy tyle samo
xyz@

Napisano: 19 lis 2015, 8:49

fajne rozwiązanie
u nas płacą za każdą zwołaną komisję, tylko nie może być ich za dużo (najczęściej 1 w miesiącu)
pytajnik

Napisano: 19 lis 2015, 8:50

Często wysyłacie wnioski do Sądu?
pytajnik

Napisano: 19 lis 2015, 13:44

ja robie posiedzenie komisji raz w miesiącu. a wnioski do Sądu kieruję wzależności od sytuacji . jeżeli jest to rodzina z małymi dzięcmi i mam opinie biegłych bądz dobrą dokumentację np. z policji a także rozeznanie w środowisku o osobioe naduzywającej alkohol , bez wachania składam wniosek do Sadu . nigdy nie zdazyłomi się żeby wniosek został odrzucony.
klio

Napisano: 19 lis 2015, 15:21

dziękuję za odpowiedź

Jeżeli wniosek ma dotyczyć osoby, która zamieszkuje tylko z dorosłym domownikiem (nie ma tam małych dzieci) wniosek nadal jest kierowany do Sądu Rejonowego wydział Rodzinny i Nieletnich?
pytajnik

Napisano: 19 lis 2015, 15:36

Komisja przeprowadza . rozmowe . zanim skieruje na badania do biegłyych mocne argumenty ze przez jego nadużywanie osoba mieszkająca czuje się zagrozona . Jeżeli komisja nie jest do końca pewna niech zastanowi sie nad kierowaniem danej osoby na badania przez biegłych. bo może być opinia pozytywna dla osoby wskazanej . I tak mówiąc jezykiem prostym będzie miał górę na członkiem rodziny i komisją
klio

Napisano: 20 lis 2015, 12:30

tez robimy posiedzenia raz w miesiącu
sytuacja się komplikuje, kiedy wpadnie wniosek o wydanie jednorazowego zezwolenia,a my już w tym miesiącu mieliśmy posiedzenie
dlatego mamy to ryczałtowe wynagrodzenie
jeśli chodzi o wnioski do sądu,to zawsze najpierw wysyłam na badania, dopiero jeśli ktoś się nie stawi na badania,to wysyłam wniosek do sądu i sąd kieruje na badania
zdarzało się,że kierowałam do sądu osoby bez mocnej ustawowej przesłanki (np.bezdzietny kawaler mieszkający z mamą),ale do tej pory żaden wniosek nie został odrzucony
xyz@

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x