Dokumentacja w OIK

Wybrane tematy:
Mieszkanie chronione - interwencyjne. Tworzenie Ośrodka Interwencji Kryzysowej "NIEBIESKIE KARTY" Jak zarejestrować Punkt Interwencji w CAS? gdzie zgłosić samobójcę przymusowe leczenie psychiatryczne
ODPOWIEDZ
~MartaW

Dokumentacja w OIK

Post autor: ~MartaW »

Witam mam pytanie czy nikt nie prowadzi żadnej dokumentacji osób przebywających w OIK. Na jakich formularzach pracujecie jakie powinny być prowadzone dokumenty przecież ktoś musi to wiedzieć.
~Ania

Re: Dokumentacja w OIK

Post autor: ~Ania »

Oczywiście,że pracuje się dokumentując przebieg historii, leczenia osób korzystających z pomocy OIK. Nikt jednak nie jest upoważniony, a nawet zabronione jest ujawnianie tego typu wiadomości.Tzn. nie uzyska Pani informacji o dokumentach, chyba że jest Pani osobą korzystającą z pomocy OIK, wówczas ma Pani możliwość wglądu w ,,swoją,, dokumentację.
~anna

Post autor: ~anna »

No głupstwa piszesz, na razie jest ta, że każdy OIK wypracowuje własne dokumenty, niebawem to się zmieni i zostaną ujednolicone, mój OIK skopiował za pozwoleniem oczywiście dokumentacje z innego, wieloletniego już tzn. kartę kontaktów, kartę ewidencyjną klienta oraz księgę ambulatoryjną. I jeszcze jedno w OIK nie leczy się osób.
~MartaW

Post autor: ~MartaW »

Mnie chodzi o ewentualne formularze czy takowe funkcjonują w OIK-ach czy każdy OIK tworzy sobie druki wg realizowanych przez siebie zadań (porad)
ODPOWIEDZ