dokumenty do przesłania - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 14 paź 2016, 12:00

mgmg pisze:No niestety pokora jest na wymarciu niestety, nie przejmuj się

dokładnie
lilllka

Napisano: 14 paź 2016, 12:02

mgmg pisze:No niestety pokora jest na wymarciu niestety, nie przejmuj się
mgmg
Wczoraj też nie byłam "miła" jak na Twój standard, mimo wszystko po rzeczowej odpowiedzi grzecznie podziękowałaś.
Coś się zmieniło? Utrafione w punkt, że niewiedza? Że źle robione?
Pokora wobec kogo?
Mam przepraszać, że ktoś nie czyta KPA? Nie stosuje? Daj spokój, koleżanko.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2016, 12:13

Owszem podziękowałam. Bo tego wymaga moja kultura osobista. Byłam po rozmowie z Ośrodkiem do którego nie przesłałam wniosku po przeprowadzce klientki. Koleżanka z pokoju powiedziała że powinnam przesłać im wniosek. Chciała utwierdzić się że postępuję właściwie i tyle.
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2016, 13:37

mgmg
Powiedz koleżance ode mnie (niech już będzie na mnie), niech bierze kpa do domu na weekend i lektura, lektura!
Nie mów, że jest gupia.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 11:11

a co z art. 50 ustawy o świadczeniach rodzinnych?
pracownik12345
Stażysta
Od: 07 kwie 2016, 18:10
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 14:43

Ludzie. Czy przy 500 pracujecie na ustawie o świadczeniach Rodzinnych? Zacznijcie myśleć!
Dyspozycja do przekazywania wniosków do tzw.dalszej realizacji była tylko i wyłacznie w ŚR.Świadczenie Wychowawcze NIE JEST świadczeniem rodzinnym!.
KPA mówi o wnioskach złożonych do niewłaściwego urzędu, a nie o przekazaniu dawno rozpatrzonego wniosku do realizacji.
Ja rozumiem,ze częśc osób pracujących przy 500 to nowozatrudnione na chybcika. Taka sytuacja sie w kraju zdarzyła. Ale ludzie, korzystajcie z tego co mówią urzędnicy z doświadczeniem i wiedzą. Pokory trochę.
kotbehemot6

Napisano: 20 paź 2016, 14:48

Inna gmina ode mnie chciała oryginalne dokumenty i powołuję się na ten artykuł i wolałam się upewnić.
pracownik12345
Stażysta
Od: 07 kwie 2016, 18:10
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 14:55

Możesz im zaproponować żeby poczytali kPA plus Orzecznictwo. Swojej d...pilnuj i działaj zgodnie z prawem. Chca miec kłopoty ich wolna wola....oraz głupota.
Powołuja się na przepis ŚR przy 500? To pogratulować. Dobrze,ze nie na KK.
Powołuja sie na KPA- to spytaj sie kiedy wpłynął wniosek i czy aby nie został juz rozpatrzony. Czyli wszczęte na wniosek strony postępowanie zakończyło sie wydaniem decyzji. Teraz niech ci wskaze ten nieprawidłowo złożony wniosek. Gdziez on?
Pomijam nonsensy-czyli przyznajesz od miesiąca złożenia wniosku czyli.....od dnia kiedy Pani złożyła u nich? Hmmm...ale wtedy to było prawidłowo? Czyli od kiedy? Od miesiąca przekazania? A na jakiej podstawie? Bzdura, bzdura, bzdura. Nic nie przekazujesz. Nie ma podstawy prawnej . Zadnej.
Gość

Napisano: 20 paź 2016, 15:01

a to jak by ktoś się przeprowadził i inny ośrodek chciał z świadczeń rodzinnych oryginalne dokumenty to powinno się wysłać?
krysia200

Napisano: 20 paź 2016, 15:06

krysia200 pisze:a to jak by ktoś się przeprowadził i inny ośrodek chciał z świadczeń rodzinnych oryginalne dokumenty to powinno się wysłać?
Moment. Świadczenia rodzinne to nie 500. Jeżeli chodzi o świadczenia rodzinne to moga być przesłane oryginały do tzw. dalszej realziacji na wniosek strony, a nie na wniosek organu.
kotbehemot6

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x