Zmiana składu rodziny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 paź 2016, 10:17

Babeczka miała przyznane świadczenie na pierwsze dziecko. Teraz przychodzi z wyrokiem rozwodowym. Rozumiem że muszę ponownie przeliczyć bez tatusia w składzie rodziny. Składa nowy wniosek bez tatusia??? Czy jak????
Bo z programu go nie mogę wyrzucić ( z tego wniosku z wydana decyzją)
Jak Wy robicie?
cel.

Napisano: 13 paź 2016, 11:38

a próbowałaś przez zmianę sytuacji rodziny? Ja nie wiem sama tylko dopytuje
kasia1233

Napisano: 13 paź 2016, 12:51

Ale to mi się wygeneruje decyzja zmieniająca chyba....
cel.

Napisano: 13 paź 2016, 13:09

a przez administrację zmiana dochodu rodziny albo danych...coś takiego...jeżeli pracujesz na syst. sygnity
kasia1233

Napisano: 13 paź 2016, 15:46

Tak pracuje na Sygnity. Próbowałam przez modyfikacje danych wniosku ale nie można usunąć.....
cel.

Napisano: 13 paź 2016, 20:38

tak wcześniej przed tymi aktualizacjami było można usunąć w administracji -modyfikacja danych wniosku teraz widzę że nie ma takiej opcji?? też się zastanawiam jak to zrobić bo dziś matka przyszła wykreślić syna ze składu rodziny i nie wiem czy właśnie przez zmianę sytuacji nie utworzy się kolejny wniosek???robił ktoś może tak???? no bo nie wiem jak to ma być czy jakąś notatka do dokumentów z powtórnym przeliczeniem dochodu???jak wy robicie?
zocha123

Napisano: 14 paź 2016, 9:58

Ja chyba zrobię notatkę jak wygląda sytuacja dochodowa z nowym składem rodziny bo przez zmianę sytuacji rodzinnej robi mi się nowy wniosek i nowa decyzja
cel.

Napisano: 14 paź 2016, 14:19

Powiem wam, że mi doświadczone koleżanki poradziły, żeby takie sprawy załatwiać właśnie przez wprowadzanie wniosku o zmianie sytuacji życiowej rodziny. Tak też kilka spraw załatwiłam, a teraz przy KAŻYDYM sprawozdaniu odejmuje, dodaje , liczę po prostu ma-sa-kra! Zaczełam się zastanawiać, czy tak być powinno, i powiem szczerze że mam wątpliwości, ale teraz już nic nie zrobię i muszę się przemęczyć do końca okresu zasiłkowego....... Nie idźcie tą drogą, jak powiedział klasyk :mrgreen:
Myślę, że teraz to bym się skontaktowała z sygnity, albo poczytała ich podręcznik, może coś tam jest ciekawego:)? Na wszystko niestety potrzebny jest czas........
globb
Stażysta
Od: 26 sie 2016, 9:13
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2016, 14:23

zawsze możesz odhaczyć "ptaszka" ;) , żeby faceta dochodów nie liczyło, wydrukować na nowo dochody i do teczki
Gość

Napisano: 14 paź 2016, 14:25

Jest to zmiana sytuacji życiowej i w praktyce powinien być nowy wniosek - z nowym składem rodziny, ale niestety w Sygnity każdy taki wniosek kończy się wydaniem decyzji i mamy dubla.
Nie dawajcie ludzia do dochodu i po problemie.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x