dokumenty, dochody - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 mar 2016, 7:23

Witam, jak to jest z tym 500.Zamawialiśmy już druki. Jest tam masa oświadczeń. Koleżanka będzie się tym zajmowała i stąd moje pytanie. Sytuacja może być wątpiwa w przypadku składania wniosku. Z 500 + przyjmujemy tylko oświadczenia? A w rodzinnym tego już nie honorujemy, nawet zaświadczeń wydanych przez US. Jak to ma się jedno do drugiego. Czy z 500 oświadczenia plus weryfikacja przez koleżankę. Obie się nad tym zastanawiamy. Bo jeżeli weryfikacja to po co te oświadczenia.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2016, 10:36

Oświadczenia dotyczą tylko działalności na ryczałcie i dochodów nieopodatkowanych. A dochody z tyt. pracy pozyskujesz sama z US. Więc nie wiem o jakiej weryfikacji piszesz? Poza tym jest ujednolicenie w ŚR w FA i 500+ poza niektórymi wyjątkami. W ŚR też Ośrodki muszą same pozyskiwać dochody z US i inne dokumenty z instytucji np. skł. zdrowotna do ZUS
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2016, 20:57

oto mi właśnie chodziło , fajnie opisałaś bo u mnie dziewczyny upierają się ,że zwykły dochód ten co pozyskujemy w śr przez empatię z us ludzie mają wpisywać w te oświadczenia , nie umiem pracowników soc. do tego przekonać ,że bedzie dziewczyna robiła to podobnie jak w świadczeniach. Czyli procedura jak normalnie zwykłe dochody z us , nieopodatkowane na oświadczenia i druki na ryczałt.
A tak z innej beczki, jak u was weryfikacja odnośnie składek zus jezeli pobieracie przez empatie. Dziś dzwoniłysmy do zus bo miałam dziwną odpowiedź, ale tam nie otrzymałam odp.. Zbiór zaznaczony za 2014 odnośnie składek zdrowotnych. W odpowiedzi otrzymałam różne okresy o dziwo okres obowiazywania podany był już od 10.12.2013 do połowy czerwca 2014 i w ogóle inne jeszcze bo kobitka raz była chyba przez agencje zatrudniona a raz chyba na normalna umowe.Czy ja to wszystko mam zliczyć. Klientka podała w celu wyjaśnien inne kwoty składek z pita swoje i partnera /I w jej przypadku i w jego była niespójność z weryfikacją.U niej był okres obowiązywania ha ha od 1900 do bd. Nie wiem o co tu chodziło.Miałyście problemy ze zus. Jak to liczyć.Proszę poradzcie coś.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x