To niby jak mamy zweryfikować dochody? Ja byłem na szkoleniu z dopłat kiedy był jeszcze projekt i mówili o PIT-ach. Z resztą według mnie to trzeba jakoś zweryfikować bo inaczej przecież każdy zakwalifikuje się do dopłaty.Klara27 pisze: ↑08 sty 2021, 15:12Jestem po dzisiejszym szkoleniu z Panem Mazurkiewiczem i nie możemy brać PITu. Klient ma obowiązek oświadczyć pod odpowiedzialnością karną o dochodzie średnim na 1 osobę w 2019 r. tak samo na tym samym oświadczeniu o tym ,że wynajmował lokal przed 14 marca oraz, że nie pobierał wcześniej dodatku z dopłatą.
PIT-11 ma rubryczki o nazwach przychód, koszty uzyskania przychodu, i składki na ubezpieczenia społeczne więc to odjąć trzeba. Przychody- koszty uzyskania przychodu- składki społecznie.
Podaj proszę maila to zeskanuję i prześlęmonelia100 pisze: ↑08 sty 2021, 19:42A jak z wydatkami 75%?
Czy bierzemy pod uwagę tylko składniki, które liczymy zgodnie z ustawą? czy odstępne także lub wielkość czynszu poza obowiązującą w gminie?![]()
Nie mam żadnych wyjaśnień z urzędu wojewódzkiego, może ktoś podesłać?
Co do wydatków w dodatkach mieszkaniowych mam wcześniejsze pismo (w związku z moim zapytaniem), iż do wydatków nie wliczamy odstępnego.Marcin77 pisze: ↑11 sty 2021, 11:27Podaj proszę maila to zeskanuję i prześlęmonelia100 pisze: ↑08 sty 2021, 19:42A jak z wydatkami 75%?
Czy bierzemy pod uwagę tylko składniki, które liczymy zgodnie z ustawą? czy odstępne także lub wielkość czynszu poza obowiązującą w gminie?![]()
Nie mam żadnych wyjaśnień z urzędu wojewódzkiego, może ktoś podesłać?![]()
monelia100 pisze: ↑11 sty 2021, 11:33Co do wydatków w dodatkach mieszkaniowych mam wcześniejsze pismo (w związku z moim zapytaniem), iż do wydatków nie wliczamy odstępnego.Marcin77 pisze: ↑11 sty 2021, 11:27Podaj proszę maila to zeskanuję i prześlęmonelia100 pisze: ↑08 sty 2021, 19:42A jak z wydatkami 75%?
Nie mam żadnych wyjaśnień z urzędu wojewódzkiego, może ktoś podesłać?![]()
A teraz mamy je liczyć?![]()
na każdym szkoleniu, na którym byłam także wpajano żeby nie liczyć odstępnego w wydatkach, co szkoleniowiec to nowe zasady...
moj email: [email protected]