ja robię tak: wchodzę w zestawienie np za miesiąc styczeń potem klikam (do wypłaty) i pokazuje mi ile będzie do wypłaty.szacuję, że dojdzie jeszcze ze dwa lub trzy dodatki
Trzeba po prostu oszacować, jaka będzie to kwota - w oparciu o poprzedni rok lub poprzednie lata. Nikt nie przewidzi, więc zawsze to będzie nietrafiony szacunek. Nie ma z tym jednak problemu, nie ma co się przejmować nadto, bo albo się potem z gminy zapotrzebuje więcej, jeśli nam zabraknie, albo się odda, jeśli za dużo nam zostanie.
A do kiedy to zapotrzebowanie na dopłaty do dodatków mieszkaniowych trzeba zrobić i czy to jest w CAS? Zajmuję się tym dodatkowo i nie ukrywam że przez te zmiany stało się to dla mnie trudne
Zapotrzebowanie rozbijacie. Jeden wniosek na II półrocze 2020 roku a drugie zapotrzebowanie na I półrocze 2021 roku?
Spokojnie Zapotrzebowanie na pierwsze półrocze 2021 r. składamy do do 26.01.2021 r. z rozbiciem na miesiące. Zapotrzebowania na razie nie ma w CAS ale może się pojawi. Zresztą nie trudno samemu takie zapotrzebowanie stworzyć np. w Word
Zapotrzebowanie na drugie półrocze składamy nie później niż na 30 dni przed pierwszym dniem półrocza, w którym dokonywane mają być wypłaty czyli maksymalnie do 31.05.2021 r.