To jest kampania wyborcza. Przez pompowanie kasy w dodatkowy sprzęt, pokazują "pozytywne efekty" programu. Nikt z mediów nie zadał sobie nawet trudu żeby sprawdzić jak KDR działa w praktyce, wszyscy powielają tylko bezrefleksyjnie ministerialne statystyki. W naszym mieście karta się nie przyda do niczego, znaczy można sobie kreskę podzielić albo coś innego nie związanego z przeznaczeniem tych kart zrobić. Mało tego - w najbliższym dużym mieście, karta również się nie przyda, bo u nich wszystkie zniżki (których jest faktycznie sporo) przysługują na kartę miejską. Program KDR moim zdaniem to niewypał. Założenia może są i słuszne, ale program zniżek powinien mieć zdecydowanie szerszy zakres i powinno to być ustalane centralnie. Liczba wydanych kart nic nie wnosi, bo realnie to w ogóle nie wpływa na obniżenie kosztów utrzymania dzieci w rodzinach wielodzietnych. Ktoś gdzieś napisał - co da zniżka na basen czy kino, skoro nie stać mnie na jedzenie dla dzieci albo wyprawkę do szkoły dla nich.jednopytanie pisze:na marginesie: z tą KDR tp przesadzają, ludzie nie są zainteresowani, to booommmm już minęło a tutaj chcą nam nowy sprzęt dawać jakby nie wiadomo ile dziennie wniosków przyjmowaliśmy, a druga sprawa ile korzyści z tego mają te rodziny? wydaje mi się że większość tych ludzi karty w ogóle nie użyje, a przyszli po nią bo była darmowa... a ministerstwo się szczyci osiągnięciami i rzekomym obniżeniem kosztów życia takowej rodziny... ciekawe skąd oni wzięli te statystyki....
Dostawa sprzętu KDR
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dostawa sprzętu KDR
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja w tym roku przyjęłam 6 wniosków i 1 dla nowego członka rodziny i każdy kogo pytam czy chce to mówi że nie, dla mnie to głupota ten sprzęt bo i tak nie mam gdzie go postawić
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na szczęście jest to pisemko, że sprzęt można wykorzystać do celów niezwiązanych z realizacją KDRu.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to mi nic nie daje bo znając życie to będzie czysty komp nawet bez wordów i tak dalej a sygnity też nie ma kto mi przeinstalować na ten nowy
Ja ciesze się że dostanę nowy sprzet mam jeszcze 4 komputery z 2006 r, jeden z 2007 roku. Gmina nie chce dać kasy na nowy, UW od kilku lat nie daje na modernizację.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie macie informatyka?anetag pisze:znając życie to będzie czysty komp nawet bez wordów i tak dalej a sygnity też nie ma kto mi przeinstalować na ten nowy
Proszę poinstruujcie mnie gdzie szukać tego harmonogramu w CAS?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kilka stron wcześniej na tym wątku forum ktoś umieścił ten harmonogram. Poza tym, harmonogram jest nieaktualny w większości województw, bo są obsuwy terminowe.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie macie informatyka?[/quote]
no nie mamy , bo porzucił pracę
no nie mamy , bo porzucił pracę
DOLNOŚLĄSKIE
Hej, czy wiecie czy są opóźnienia w woj. dolnośląskim??
Hej, czy wiecie czy są opóźnienia w woj. dolnośląskim??
Oprócz Dostawa sprzętu KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Hot
problem!!! proszę o szybką pomoc!!!
Sprawozdanie - unieważnienie i koszty
karty z 2014r. a wydane w w2015
skąd koszty kart dużej rodziny
liczba rodzin wielodz.
gdzie to ująć
gdzie to ująć w sprawozdaniu?
sprawozdanie - lic zba przyznanych kart dużej rodziny
łeeeeeee
sprawozdanie