Na ponad 900 wniosków, 8 było złożonych w SOW, a 2 dotyczyły pieluchomajtek/cewników. W obu przypadkach nie miałem dodanych zleceń, ale wynikało to raczej z niewiedzy wnioskodawców, że trzeba dołączyć do wniosku nowe druki zleceń.
Jak to ma się do tego stanowiska:ania22 pisze: ↑20 sty 2021, 11:07Ja z Biura pełnomocnika rządu ds. osób niepełnosprawnych otrzymałam informację, że w przypadku przedmiotów ortopedycznych wnioskodawca dołącza do wniosku kopię zlecenia poświadczoną (...), ale nie skan tych dokumentów. Dlatego wersja papierowa jest podstawą do rozpatrzenia wniosku.
ale znalazłam, że rekomendacja jest skierowana do Wnioskodawców/osób niepełnosprawnych, a co z PCPRami?leon pisze: ↑29 gru 2020, 14:10rekomendują... ale nie jest to obowiązkowe.Moniuszko pisze: ↑28 gru 2020, 10:58Dostaliśmy meila że do 31 grudnia należy dokonań zmian ww zadań, wprowadzić skalę punktową, uzupełniać wzory załączników. Czy turnusy i przedmioty są obowiązkowe do prowadzenia w 2021 r w systemie SOW ? Bo dzwoniłam już na infolinie i do oddziału i nikt nie umie udzielić informacji ....
ania22 pisze: ↑20 sty 2021, 11:07Ja z Biura pełnomocnika rządu ds. osób niepełnosprawnych otrzymałam informację, że w przypadku przedmiotów ortopedycznych wnioskodawca dołącza do wniosku kopię zlecenia poświadczoną (...), ale nie skan tych dokumentów. Dlatego wersja papierowa jest podstawą do rozpatrzenia wniosku.