Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
Dostaliśmy meila że do 31 grudnia należy dokonań zmian ww zadań, wprowadzić skalę punktową, uzupełniać wzory załączników. Czy turnusy i przedmioty są obowiązkowe do prowadzenia w 2021 r w systemie SOW ? Bo dzwoniłam już na infolinie i do oddziału i nikt nie umie udzielić informacji ....
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Podinspektor
- Kontakt:
Re: Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
A ja mam pytanie czy oprócz wzorów załączników i schematu numeracji można załączyć formularze swoich wniosków????? Czas leci, a w Warszawie chyba nikt nie pracuje...
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
Katarzyna1 pisze: 29 gru 2020, 9:53 A ja mam pytanie czy oprócz wzorów załączników i schematu numeracji można załączyć formularze swoich wniosków????? Czas leci, a w Warszawie chyba nikt nie pracuje...
w pdf zamieścisz swój wzór, ale systemowy nadal zostanie standardowy
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
rekomendują... ale nie jest to obowiązkowe.Moniuszko pisze: 28 gru 2020, 10:58 Dostaliśmy meila że do 31 grudnia należy dokonań zmian ww zadań, wprowadzić skalę punktową, uzupełniać wzory załączników. Czy turnusy i przedmioty są obowiązkowe do prowadzenia w 2021 r w systemie SOW ? Bo dzwoniłam już na infolinie i do oddziału i nikt nie umie udzielić informacji ....
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
A wprowadzacie te załączniki do tych wniosków w SOW, co jest termin do 31.12 ?
I co z szatą wniosku ? Jak zostajemy przy swoich wnioskach, a ktoś złoży w systemie ? nie przeszkadza to ?
I co z szatą wniosku ? Jak zostajemy przy swoich wnioskach, a ktoś złoży w systemie ? nie przeszkadza to ?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
u nas w systemie zostaje ich szata a papierowo będziemy wydawać swoje wnioski (dane w nich są te same), załączniki dodałem w pdf wniosek lekarski, informacje o stanie zdrowia i RODO
karty oceny nie wprowadzamy w tym roku
oczywiście, wprowadzanie do systemu nie jest obowiązkowe, ale wcześniej czy później lepiej wpisywać do systemu, bo za rok lub dwa będzie obowiązkowe, a wtedy będziecie się uczyć systemie wszystkiego naraz, Wasz wybór
karty oceny nie wprowadzamy w tym roku
oczywiście, wprowadzanie do systemu nie jest obowiązkowe, ale wcześniej czy później lepiej wpisywać do systemu, bo za rok lub dwa będzie obowiązkowe, a wtedy będziecie się uczyć systemie wszystkiego naraz, Wasz wybór
-
- Stażysta
- Kontakt:
A jak to rozwiązujecie w sytuacji kiedy wniosek wpłynie na podopiecznego/dziecko. U nas mamy dwie teczki jedna dla dzieci druga dla dorosłych, a nabór jeden centralny więc i tak numeracja będzie pochrzaniona?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
też tak mamy, ale teraz trzeba będzie jedną numerację zrobićKatarzyna1 pisze: 29 gru 2020, 15:18 A jak to rozwiązujecie w sytuacji kiedy wniosek wpłynie na podopiecznego/dziecko. U nas mamy dwie teczki jedna dla dzieci druga dla dorosłych, a nabór jeden centralny więc i tak numeracja będzie pochrzaniona?
-
- Stażysta
- Kontakt:
A co z dokumentami przy wyborze turnusu? Dołączacie od razu przy wniosku w zakładce załączniki informacje o wyborze turnusu i oświadczenie osoby niepełnosprawnej i opiekuna?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
ja dołączę informacje o wyborze turnusu, może komuś się przyda; i tak większość będzie składać papierowo
Oprócz Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Nowe nabory Aktywny 2021
AS 2021 - nabory
opinia eksperta w SOW
Aneks do umowy w SOW
odmowa w C1
zestawienie rozliczenia SOW
wygaszenie umowy w SOW
Turnusy w SOW
Umowa mII - problem
umowa w SOW, przedłużenie terminu
Termin wygaśnięcia umowy C2
"Ręczne" odpisanie umowy Moduł I