dot.wyjasnienia do sprawozdania
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dot.wyjasnienia do sprawozdania
jakie piszecie wyjaśnienie w związku z niewykorzystana dotacja, ze dlaczego za duzo wystapiliście
Re: dot.wyjasnienia do sprawozdania
Nikt dotychczas nie wymagał od nas (woj. opolskie) wyjaśnień odnośnie nadwyżki, zwracamy i tyle.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w mazowieckim wymagaja
Witam, pogubiłam się już całkiem. Czy mogłabym poprosić o wzór sprawozdania które wysyłacie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dostałam informację tel z mopsu by napisać wyjaśnienie dlaczego miałam zwrot dotacji, dlaczego za dużo zapotrzebowałam
To tylko dla księgowej na podkładkę.
Ja napisałam tak:
Wyjaśnienie dotyczące niewykorzystanych środków ma wypłatę dodatków
energetycznych w 2015r.
Zapotrzebowanie na środki na wypłatę dodatków energetycznych wyliczane jest
w oparciu o wydatki z poprzedniego kwartału bądź roku, przy jednoczesnym założeniu niewielkiego ich wzrostu.
Jest to zatem prognoza wydatków, w której błąd statystyczny jest raczej nieunikniony.
Stąd kwota ........zł. pozostała jako środki niewykorzystane w 2015r. na wypłatę dodatków energetycznych.
Ja napisałam tak:
Wyjaśnienie dotyczące niewykorzystanych środków ma wypłatę dodatków
energetycznych w 2015r.
Zapotrzebowanie na środki na wypłatę dodatków energetycznych wyliczane jest
w oparciu o wydatki z poprzedniego kwartału bądź roku, przy jednoczesnym założeniu niewielkiego ich wzrostu.
Jest to zatem prognoza wydatków, w której błąd statystyczny jest raczej nieunikniony.
Stąd kwota ........zł. pozostała jako środki niewykorzystane w 2015r. na wypłatę dodatków energetycznych.
Jaki jest termin przekazania sprawozdania?
śląskie
śląskie
Jak wszyscy do 15 stycznia - a co liczycie w pozycji Dotacja niewykorzystana podlegająca zwrotowi do budżetu państwa narastająco (wszystkie zwroty czy tylko te po korekcie dotacji) - dot. śląskiego
qwert
wysyłacie pocztą tradycyjną bo my w CAS nie mamy tego sprawozdania a przyszło do nas tradycyjnie, nigdzie w przewodnim nie piszą gdzie wysłać
wysyłacie pocztą tradycyjną bo my w CAS nie mamy tego sprawozdania a przyszło do nas tradycyjnie, nigdzie w przewodnim nie piszą gdzie wysłać

Oprócz dot.wyjasnienia do sprawozdania - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
Kontrola NIK
opłata skarbowa
co robić
Kontrola NIK
problem z wnioskiem
sładka zdrowotna
umowa
Wzór sprawozdania.
Rozliczenie dod. energetycznych za 2015r. - WARM-MAZ.
War.-Maz. styczeń wypłata
rozliczenie de za 2015r. podkarpacie
umowa kompleksowa
DM wstrzymany
NOWA JESTEM
zmiany
WYPłATA DE