Dotacja 85206 na asystenta - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 11 cze 2013, 14:13

Mamy zawartą umowę na dotacje w rozdz.85206 - Resortowy program wspierania rodziny i systemu pieczy ...... W umowie jest m.in. zapis,że zleceniodawca jest zobowiązany do prowadzenia wyodrębnionej dokumentacji finansowo księgowej i ewidencji księgowej zadania. Czyli o co tu chodzi?.
Pozdrawiam.
~Asia

Napisano: 25 lis 2013, 18:33

Proszę o wyjaśnienia tej kwestii. w moim ośrodku asystenci rodziny będą z tego punktu finansowani. Czy z tego dofinansowania mogą iść pensje z pochodnymi a reszta to osobne dotacje na przejazdy , szkolenia i supewrwizje?
~inga

Napisano: 26 lis 2013, 9:56

czy w 2014 na asystenta rodziny roku też może być umowa zlecenie?
~Bronek

Napisano: 26 lis 2013, 11:15

dotacja na przejazdy, szkolenia??? który UW tak daje??
u nas dotacja jest przeznaczona tylko na wynagrodzenie, co do pochodnych to nie jestem pewna. mam i tak dotacji nie starcza, więc pochodne płacimy z własnych. na szkolenia, ryczałty itp. też z własnych
~Kiniak

Napisano: 26 lis 2013, 11:22

u nas dotacja też wyłącznie na wynagrodzenia
~xxx

Napisano: 26 lis 2013, 11:28

Środki na asystenta rodziny z UW przeznaczane są tylko na wynagrodzenie z pochodnymi .Pozdrawiam :)
~EWA II

Napisano: 28 lis 2013, 11:05

co mam zrobić jeżeli dotacja wpłynęła mi na konto podstawowe i konto mam nieoprocentowane ponieważ nie płacimy do banku prowizji za przelewy tylko od wypłacanych świadczeń rodzinnych, czy jeżeli nie mam odsetek to co wy byście zrobili proszę o pomoc....POZDRAWIAM
~róża

Napisano: 28 lis 2013, 11:17

wydaje mi się że masz najlepszą z możliwych sytuacji!
czyli nie robisz nic:)
~Kiniak

Napisano: 28 lis 2013, 11:54

Czy przekazanie z OPS do Gminy tych odsetek kapitałowych wykazujecie w jakimś sprawozdaniu i z klasyfikacją jako dochody własne, czy tylko
poprzez konto 240/130
~ksiegowa

Napisano: 28 lis 2013, 12:15

jeśli dotacja przyszła w czerwcu i umowa jest z czerwca, natomiast asystenta mamy od początku roku, to mogę sobie zrefundować dotacją wynagrodzenia za poprzednie miesiące, czy tylko z dotacji wypłacać od czerwca?
~xxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x