Dotacja dla DPS-ów na walkę z Covid-19
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/ŚW
- Kontakt:
Dotacja dla DPS-ów na walkę z Covid-19
Proszę o pomoc, w ubiegłym roku DPS-y otrzymały dotację z rez. celowej w związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczną w celu zabezpieczenia mieszkańców oraz kadry, w wys.80 % realizacji zadania oraz wkład własny w wys.20 %. Czy rozliczacie dotację proporcjonalnie do liczby mieszkańców wg stanu na dzień wydatkowania środków, czy wg liczby mieszkańców na których dotacja została przyznana? Może w ogóle nie brać pod uwagę, liczby mieszkańców tylko wykorzystane środki z dotacji?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
- Kontakt:
Re: Dotacja dla DPS-ów na walkę z Covid-19
Ja rozliczylam dotacje w wysokości jaka dostałam, nie brałam pod uwagę liczby mieszkańców.
Kasę dostaliśmy, ale szkoda że nie można brac jej do liczenia kosztu utrzymania mieszkańca.
Kasę dostaliśmy, ale szkoda że nie można brac jej do liczenia kosztu utrzymania mieszkańca.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/ŚW
- Kontakt:
Re: Dotacja dla DPS-ów na walkę z Covid-19
Dziękuję
, ja zrobiłam tak samo. Dotacji nie można doliczać do kosztów , ale z drugiej strony koszt u. m. byłyby duży w stosunku do roku poprzedniego, nie wszystkich byłoby stać aby opłacić pobyt w dps.

Oprócz Dotacja dla DPS-ów na walkę z Covid-19 - Księgowość przeczytaj również:
POŁĄCZONY ORGAN Z URZĘDEM - PORZĄDKUJEMY KSIĘGOWANIA DOCHODÓW I WYDATKÓW Z VAT.
Wystawienie faktury
13 kiedy wypłacić
Sprawozdanie rzeczowo-finansowe
PIT 4r
Zwrot do UW NP świadczeń z ub.roku
Dopłata do czynszu
Programu Vulcan
Odpis aktualizujący należności FA i ZA
APARAT DEZYNFEKCYJNY - KŚT
Właściwość urzędów skarbowych
wynagrodzenie za terminową wpłatę
Wynagrodzenie z tytułu terminowego wpł. podatku