dotyczy zapotrzebowania oraz rozliczenia środków - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 wrz 2019, 16:05

jak to potraktować? osoby wystąpiły o przedłużenie karty tradycyjnej oraz elektonicznje której wcześniej nie miały czy ta karta elektroniczna to dodatkowy rodzaj karty??
elinka85
Referent
Od: 22 sie 2019, 14:23
Zajmuję się: ps

Napisano: 01 paź 2019, 9:01

elinka85 pisze:
30 wrz 2019, 16:05
jak to potraktować? osoby wystąpiły o przedłużenie karty tradycyjnej oraz elektonicznje której wcześniej nie miały czy ta karta elektroniczna to dodatkowy rodzaj karty??
Możesz to bardziej rozpisać? Jaśniej?
Jedna osoba chce przedłużyć kartę tak? I ta jedna osoba chce mieć jednocześnie elektroniczną i tradycyjną tak? To wybiera opcję na wniosku "Wnoszę o przyznanie nowej KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem" oraz może zaznaczyć obie formy bez problemu. Koszt wtedy jest to koszt za wniosek o przyznanie KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem (na chwilę obecną 2,79zl - do marca były inne kwoty)

Opcja na wniosku "Wnoszę o przyznanie dodatkowej formy KDR" dotyczy osób, które mają już aktywną kartę np. tradycyjną i nagle uwidziało im się, że chcą też elektroniczną. W zależności kiedy składali wniosek wiąże się to z opłatą bądź nie (jeśli jest opłata to wpłacają wam kasę 9,21 za sztukę). O tym czy powinni wpłacić czy nie poszukaj na forum, już nie raz o tym było. W tym przypadku koszt obsługi to koszt za wniosek o dodatkową formę karty (na chwilę obecną 1,4zł - do marca były inne kwoty)

@edit
Dopiero doczytałem treść tematu - poprawiłem swój post.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2019, 11:45

Dokładnie o to mi chodziło. W KDR jestem zielona a muszę na jutro rozliczyć i zrobić zapotrzebowanie za koleżankę i walczę z jej rejestrem i notatkami.
elinka85
Referent
Od: 22 sie 2019, 14:23
Zajmuję się: ps

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem